דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת סילאן, טחינה ותמרים
עוגת סילאן, טחינה ותמרים
עוגת סילאן, טחינה ותמרים
עוגה שהיא עונג מוחלט

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 66 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2 בקערת המיקסר להקציף את הביצים עם הסוכר הלבן והחום. לאחר שהקצף תפוח להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף לקערה לפי הסדר הבא את המים, השמן, הטחינה והסילאן.
  • 3 להוסיף את התמרים, הקינמון ולבסוף את הקמח התופח, ולערבל עד לאיחוד.
  • 4 למזוג את תערובת העוגה אל תבנית מרופדת ומשומנת בנייר אפייה (אני אפיתי באחת גדולה, אפשר גם ב- 2 אינגליש קייק רגילות). בשלב זה ניתן לפזר מעל אגוזי מלך קצוצים גס.
  • 5 לאפות את העוגה בתנור למשך כ- 30-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (תלוי בסוג התנור). זהירות - סכנת התמכרות!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם בלון הקצפה, תבנית לעוגה (אחת גדולה או 2 תבניות אינגליש קייק).

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של בת חן!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)229344
חלבונים (גרם)4.36 6.56
פחמימות (גרם)3046
מתוכן סוכרים (גרם)18.52 27.89
שומנים (גרם)10.27 15.46
מתוכם שומן רווי (גרם)1.34 2.02
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.05
כולסטרול (מ"ג)37.94 57.14
נתרן (מ"ג)108.45163.32
סיבים תזונתיים (גרם)0.64 0.96
מים (גרם)14.722.13
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)16.6425.06
ויטמין B (מ"ג)0.370.56
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.080.12
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.458.21
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.14
ויטמין C (מ"ג)0.010.02
ויטמין D (מק"ג)0.210.31
ויטמין E (מ"ג)0.120.17
ויטמין K (מק"ג)0.240.37
סידן (מ"ג)22.8834.45
ברזל (מ"ג)0.681.02
מגנזיום (מ"ג)4.16.17
זרחן (מ"ג)23.0334.69
אבץ (מ"ג)0.160.24
אשלגן (מ"ג)50.2975.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.370.56
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.350.53

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 22.5% 9.6% 66.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.