מצרכים למתכון
3 מנות/יחידות, 549 גרם למנה\יחידה (2-4 מנות (תלוי בגודל המנה))
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
ארוחה בריאה בסיר אחד
- 1 פורסים את חזות העוף לנתחים בעובי של כסנטימטר. מוסיפים את השום, הבזיליקום, המלח הפלפל השחור ושמן הזית, ומערבבים היטב עד שהעוף עטוף כולו ברוטב. מכסים ונותנים לו מנוחה של כשעה לפחות (כמו תמיד - אם אפשר יותר אז עדיף).
- 2 חותכים את הירקות: את הזוקיני לחצאי עיגולים, את השומר פורסים ולמנגולד מורידים את הגבעול הלבן וקוצצים.
- 3 מחממים מעט שמן זית במחבת וממקמים בחצי ממנה את נתחי העוף (לא את כולם בבת אחת, תעשו שתי נגלות). בחצי המחבת השני שמים חצי מכמות הירוקים (לא נכנס יותר), ונותנים להם להצטמצם מעט. מוסיפים את חצי כמות הירוקים השנייה ושוב נותנים לה קצת להוריד נפח.
- 4 קופצים רגע חזרה לעוף: לוקח לו כ- 3-4 דקות מכל צד עד שהוא מוכן, תעקבו אחריו כדי שלא יתייבש לכם. אצלי זה היה שתי נגלות של העוף בזמן שהירוקים על האש.
- 5 חזרה לירוקים: מתבלים עם כל התבלינים מלבד מיץ הלימון, ונותנים להם להתבשל עוד כ- 8-10 דקות עם כמה ערבובים תוך כדי. סוגרים את האש, סוחטים מעל הירקות את חצי הלימון. אני הזלפתי גם קצת טחינה מעל שבאה מצוין. מעבירים לצלחת הגשה, או אוכלים ישר מהסיר - מה שבא לכם!
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
5.8% |
23.1% |
50.2% |
20.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב