מצרכים למתכון
16 מנות/יחידות, 108 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
שילוב נהדר של דבש ושקדים
- 1 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות. בינתיים, להכין את התה הכהה עם התיונים בתוך כוס של מים רותחים ולהניח בצד.
- 2 להקציף את החלבונים עם 1/4 כוס מהסוכר עד לקבלת קצף רך ואוורירי (לא נוקשה מדי). בקערה נפרדת להקציף היטב את החלמונים עם שאר כמות הסוכר (1/2 כוס), להוסיף לקערה בזרם דק את השמן, את כוס התה ולאחר מכן את הדבש.
- 3 להוסיף את המצרכים היבשים (הקמח התופח, הסודה לשתייה, הקינמון והציפורן (מי שלא אוהב את הטעם של הציפורן יכול לוותר). שימו לב לא לשים את כל כמות הקמח בפעם אחת, אלא לסירוגין. כמו כן, לא לערבב יותר מדי כדי שהעוגה תישאר אוורירית ולא דחוסה.
- 4 את הבלילה למזוג ל- 3/4 גובה מהתבנית המשומנת והמקומחת מעט, לפזר בתחתיתה את השקדים הפרוסים, למזוג מעל את הבלילה ולאפות בתנור החם למשך כ- 35-40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. תכינו את עוגת הדבש והשקדים הזו לחג - היא מהממת, תודו לי אחר כך!
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ (אפשר בסיר פלא).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.6% |
20.4% |
7.8% |
71.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב