דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לחם קופים קינמון
יאללה להתחיל לתלוש!
  • 1 מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מערבבים את הסוכר, השמרים, החלב והביצה. מוסיפים את הקמח, השמנת החמוצה והמלח, ולשים כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים את קוביות החמאה הקרות ולשים עוד כ- 7 דקות נוספות. מעבירים את הבצק הרך לקערה משומנת ומתפיחים לילה במקרר או כשעה וחצי בטמפ` החדר.
  • 2 מכינים את טופי הקרמל: למחבת בחום בינוני מוסיפים את הסוכר והדבש, וממתינים עד שהסוכר יימס ויהפוך לקרמל. כשהסוכר נמס לחלוטין והופך לקרמל - מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה, ולאחר מכן מוסיפים את השמנת המתוקה והמלח. מניחים בצד להתקררות (הקרמל צריך להיות במרקם נוזלי).
  • 3 מערבבים בקערה את הסוכר החום והקינמון. לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים קטנים (במשקל של 25-30 גרם), מברישים את הכדורים בחמאה המומסת וטובלים אותם בתוך תערובת הסוכר והקינמון.
  • 4 מרפדים תבנית עגולה בקוטר 26/28 ס"מ, מוזגים מחצית מהקרמל כך שיכסה את כל החלק התחתון של התבנית ומפזרים מעליו את שברי הפקאן.
  • 5 מפזרים את כדורי הבצק בתבנית אחד ליד השני ב- 2 שכבות ואף יותר (עד שהכדורים נגמרים), מזלפים מעל את יתרת הקרמל ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
  • 6 אופים בחום של 165 מעלות למשך כ- 40-45 דקות. כשהעוגה מוכנה הופכים אותה מעל צלחת ומתמוגגים מהיופי, מהריח ומהטעם של לחם קופים קינמון מושלם שאסור לכם לפספס!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 26/28 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 22.6% 6.8% 69.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב