דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 114 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת דבש ללא גלוטן
ראש השנה ללא גלוטן הוא בהחלט אפשרי
  • הכנת העוגה:
  • 1 מקציפים על המהירות הכי גבוהה בקערת המיקסר את הביצים יחד עם הסוכר עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.
  • 2 מנמיכים למהירות הכי נמוכה ומוסיפים את השמן, הדבש, הסודה לשתייה, הקינמון, אבקת האפייה, כוס התה ולבסוף את קמח השקדים והקמח התופח.
  • 3 מעבירים לתבנית האפייה, במידה ואתם מקשטים בשקדים מולבנים תפזרו אותם בזהירות על העוגה (ראו רעיונות לשידרוג).
  • 4 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך כשעה או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • הכנת המרנג האיטלקי:
  • 1 במידה ואתם מקשטים במרנג איטלקי (לאחר שהעוגה מוכנה והצטננה): מכינים סירופ סוכר מהסוכר והמים (עד לטמפרטורה של 117 מעלות - הדיוק במרנג זה אינו חובה אך שווה את זה!).
  • 2 בזמן שהסירופ מתחמם עד לטמפרטורה הרצויה מניחים את החלבונים בתוך קערת המיקסר. שימו לב שאתם מפרידים בין החלבון לחלמון בזהירות ושלקערת המיקסר נכנס חלבון בלבד.
  • 3 כשהסירופ מגיע לטמפרטורה הנכונה, מקציפים את החלבונים על המהירות הכי נמוכה ומוזגים פנימה את הסירופ בזהירות. רק לאחר שמוזגים את כל הסירופ, מעבירים למהירות הכי גבוהה במיקסר ומקציפים עד למרנג מבריק ויציב במיוחד.
  • 4 לאחר שהמרנג שלנו הוקצף עד ליציבות מלאה, מקשטים אותו מעל העוגה. ניתן לחרוך עם ברנר אבל ממש לא חייב. מתקבל עוגת דבש ללא גלוטן פשוט נהדרת!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום המרנג האיטלקי ניתן לצפות את העוגה בשקדים מולבנים פרוסים.

ציוד נדרש: מיקסר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 19.8% 6.8% 71.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב