דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 97 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת תפוחים חגיגית
גם טעימה וגם יפה!
  • הכנת תערובת התפוחים:
  • 1 חוצים את התפוחים לחצי ופורסים לפלחים דקים.
  • 2 מעבירים את התפוחים לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון, החמאה המומסת, הסוכר והקינמון, ומערבבים היטב.
  • 3 נותנים לתפוחים לנוח בתוך הקערה למשך כרבע שעה עד שיתרככו ויספגו טעמים.
  • הכנת העוגה:
  • 1 מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה ותפוחה. מוסיפים את החלב, ממשיכים להקציף על מהירות נמוכה, לאחר מכן מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף כ- 2 דקות.
  • 2 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון, ומערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת חלקה.
  • 3 מעבירים את התערובת לתבנית ומסדרים מסביב את התפוחים (דוחסים אותם פנימה לתוך הבלילה) בתנועה סיבובית מבחוץ כלפי פנים. את התפוח האחרון אפשר לסובב לעיגול ולהניח במרכז.
  • 4 אופים את העוגה בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 35-40 דקות (אפשר לנעוץ בעוגה קיסם ולוודא שהוא יוצא יבש).
  • 5 . בוזקים אבקת סוכר מעל ונהנים מעוגת תפוחים יפה, חגיגית, מרשימה וכמובן טעימה לחג!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להשתמש בשני תפוחים אדומים או לשלב אחד אדום והשני ירוק.

לגרסת פרווה: במקום החלב ניתן להשתמש בחלב סויה, שיבולת שועל או שקדים, או מיכל יוגורט, ובמקום החמאה נטורינה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 23.1% 7.9% 67.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב