דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת תפוחים חגיגית
עוגת תפוחים חגיגית
גם טעימה וגם יפה!

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 97 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת תערובת התפוחים:
  • 1 חוצים את התפוחים לחצי ופורסים לפלחים דקים.
  • 2 מעבירים את התפוחים לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון, החמאה המומסת, הסוכר והקינמון, ומערבבים היטב.
  • 3 נותנים לתפוחים לנוח בתוך הקערה למשך כרבע שעה עד שיתרככו ויספגו טעמים.
  • הכנת העוגה:
  • 1 מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה ותפוחה. מוסיפים את החלב, ממשיכים להקציף על מהירות נמוכה, לאחר מכן מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף כ- 2 דקות.
  • 2 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון, ומערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת חלקה.
  • 3 מעבירים את התערובת לתבנית ומסדרים מסביב את התפוחים (דוחסים אותם פנימה לתוך הבלילה) בתנועה סיבובית מבחוץ כלפי פנים. את התפוח האחרון אפשר לסובב לעיגול ולהניח במרכז.
  • 4 אופים את העוגה בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 35-40 דקות (אפשר לנעוץ בעוגה קיסם ולוודא שהוא יוצא יבש).
  • 5 . בוזקים אבקת סוכר מעל ונהנים מעוגת תפוחים יפה, חגיגית, מרשימה וכמובן טעימה לחג!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להשתמש בשני תפוחים אדומים או לשלב אחד אדום והשני ירוק.

לגרסת פרווה: במקום החלב ניתן להשתמש בחלב סויה, שיבולת שועל או שקדים, או מיכל יוגורט, ובמקום החמאה נטורינה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות שנהב בנימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)246255
חלבונים (גרם)3.89 4.03
פחמימות (גרם)3334
מתוכן סוכרים (גרם)19.11 19.79
שומנים (גרם)11.34 11.74
מתוכם שומן רווי (גרם)2.8 2.9
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.150.15
כולסטרול (מ"ג)56.04 58.03
נתרן (מ"ג)74.5177.16
סיבים תזונתיים (גרם)0.82 0.85
מים (גרם)34.4235.64
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)21.2722.03
ויטמין B (מ"ג)0.380.4
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.067.31
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.12
ויטמין C (מ"ג)1.651.71
ויטמין D (מק"ג)0.260.27
ויטמין E (מ"ג)0.190.2
ויטמין K (מק"ג)0.740.76
סידן (מ"ג)71.774.25
ברזל (מ"ג)0.370.39
מגנזיום (מ"ג)3.673.8
זרחן (מ"ג)90.6893.91
אבץ (מ"ג)0.180.19
אשלגן (מ"ג)53.9855.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.470.49
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.440.45

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 23.1% 7.9% 67.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.