דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 203 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המאפים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
ריבועי מאפה בשר עם חציל ופטריות
מאפה בשר מושלם ומלא בטעמים
  • הכנות מקודמות:
  • 1 לקלות את החצילים על הגז או בתנור, לרוקן את תוכנם, למעוך ולהניח בצד.
  • 2 לאפות את הבצל השלם עם הקליפה בתנור ולצלות עד שמתרכך ונשרף. לקלף את הבצל הקלוי מהקליפה השרופה ולחתוך לחצאי עיגול.
  • 3 לצלות את הפטריות בתנור עם מעט שמן זית על חום גבוה (חשוב לא להקפיץ את הפטריות על המחבת, אלא רק בתנור/במנגל).
  • הכנת המאפים:
  • 1 לטגן את הבשר הטחון בשמן הזית עד שמחליף את הצבע ולפורר תוך כדי הטיגון. להוסיף את התבלינים, לאחר מכן להוסיף את הצנוברים ולערבב כדקה. להוסיף את הסילאן, לערבב מעט, להעביר לקערה ולחכות שיתקרר.
  • 3 להניח מחצית מבצק העלים על נייר האפייה (לוודא שזה בדיוק חצי מכל הבצק על מנת שנוכל בסיום לכסות במחצית הבצק השנייה).
  • 4 למרוח על הבסיס את החצילים הקלויים ולפזר באופן אחיד. להניח מעל את תערובת הבשר באופן אחיד ולפזר מעל את הבצל החתוך.
  • 5 להניח בכל "ריבוע" פטרייה, ואם נשארות פטריות - להניח על הקיימות (טעים בטירוף!). בסה"כ לי יצאו 15 ריבועים קטנים - יכולים להחליט מה הגודל שתרצו לכל ריבוע מאפה (הכי כיף קטנים). לפזר בנדיבות רבה עלי תימין טריים.
  • 6 לכסות בעדינות עם מחצית הבצק השנייה, לסגור עם מזלג את כל הקצוות ולאחר מכן לקפל פנימה (כדי שהמאפה יהיה מדוייק ויפה בהגשה).
  • 7 ליצור הפרדה בין כל הריבועים באמצעות סכין (אני משתמשת בכלי של הפנקייק).
  • 8 למרוח ביצה טרופה, לפזר שומשום ולאפות בתנור בחום של 170 מעלות למשך כ- 40-45 דקות או עד שהמאפה שחום (תוודאו שגם החלק התחתון של המאפה שחום ומוכן). המאפה נחתך בקלות לריבועים מהממים של עונג ואהבה.
  • 9 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה וטיגון. בבית שלי מכורים לבורקס בשר ולי כבר ממש ממש נמאס להכין כל שישי את אותו הדבר, אז החלטתי לגוון. וגיא שלי עף על זה! המאפה (ריבועי בורקס) דק ובכל ביס מרגישים את כל שכבות המילוי ובפרט את הפטרייה המהממת.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 30.5% 20.9% 45.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.48 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב