דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 242 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קדירת אונטריב, מח עצם וירקות שורש
קדירת בשר מושלמת לסופ"ש
  • 1 צורבים את קוביות האונטריב בסיר עם מעט שמן זית מכל הצדדים, ולפזר על הקוביות מעט מלח ופלפל שחור גרוס. מוציאים ומכניסים לצריבה קלה את מח העצם. בסיום מוציאים את מח העצם מהסיר ומשאירים את הנוזלים שנוצרו בסיר.
  • 2 מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה.
  • 3 מכניסים לסיר את בצלצלי השאלוט, הכרישה והסלרי, ומערבבים כ- 3-5 דקות. מוסיפים את הפטריות, השזיפים המיובשים, השום, ושאר המרכיבים, ומערבבים. מוסיפים את קוביות האונטריב והמרינדה ומערבבים היטב.
  • 4 חופרים "בור" ומחביאים את מח העצם. מניחים מעל בנדיבות את התימין ומזגגים את רכז הרימונים. מוסיפים את המים החמים לכיסוי הבשר ומביאים את הסיר לרתיחה (לכסות את הסיר עם מכסה).
  • 5 להעביר לאפייה בתנור בחום של 160 מעלות למשך כ- 3-5 שעות. לבדוק מדי פעם ולוודא שיש מספיק נוזלים בסיר ו"להטביע" את הבשר ברוטב.
  • 6 כאשר הבשר רך והרוטב הצטמצם מעט - הקדירה שלנו מוכנה.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר שמתאים לאפייה בתנור.

הערך התזונתי לא כולל את מח העצם. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. מראש מזהירה: כדי לחסוך מריבות יכולים להגדיל את כמות מח העצם במתכון! בכל שישי אני מכינה קדירת בשר שמשתנה בהתאם לחומרי הגלם ומצב הרוח שלי. הפעם התחשק לי לשחק קצת עם האונטריב ומפה נולד המתכון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 42.1% 31.5% 24.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.76 (0.79 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב