מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 312 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- הבצק
- בצק עלים - שקית (1000 גרם)
- החצילים והבצלים הקלויים
- חציל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
- בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
- מלית הבשר
- בשר בקר טחון - 500 גרם
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
- מלח - 1/2 כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- סילאן טהור - 2 כפות - סה"כ (44 גרם)
- תוספת התימין
- תימין - 2½ גבעולים - סה"כ (3 גרם)
- הציפוי
- ביצה - Large
- שומשום - 2 חופנים - סה"כ (32 גרם)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
שבלול בשר מושלם שאסור לכם לפספס
- 1 להניח על תבנית עם נייר אפייה את החצילים והבצלים (שלמים ולא מקולפים). להכניס לתנור בחום של 180 מעלות עד שהירקות קלויים היטב (החציל שרוף ורך בפנים). לאחר מכן, לקלף את הבצלים ולחתוך לרצועות. להוציא את בשר החציל ולמעוך.
- 2 הכנת הבשר: לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה. להוסיף את הבשר והתבלינים, ולטגן עד שהבשר משנה את הצבע (לוודא שהבשר מפורר). להוסיף את הסילאן, לערבב עוד כ- 2-3 דקות ולהעביר לקערה על מנת שהתערובת תתקרר.
- 3 לפתוח את בצק העלים המופשר ולרדד מעט. למרוח שכבה ראשונה של החציל באופן אחיד ומעל את תערובת הבשר. מעל הבשר להניח את רצועות הבצל ב- 3 שורות (כמו בסרטון) ולפזר את עלי התימין (כל שורה תהפוך לשבלולי).
- 4 לגלגל את השורה הראשונה לגליל (גלגול וחצי) ולהדק. לחתוך לאורכו ולהדק את השוליים אל גליל הבצק. ליצור שבלול ולהניח במרכז התבנית.
- 5 ליצור גליל נוסף מהשורה השנייה ולהדק מסביב לשבלול הראשון. אופציה: את השורה האחרונה לגלגל לשבלול שמנמן ולהניח במרכז תבנית חדשה. למעוך את השבלול עד ליצירת בצק דקיק. אפשר להוסיף את שאריות הבצל והבשר שנותרו.
- 6 למרוח מעל המאפים את הביצה הטרופה, לפזר את השומשום (ניתן לפזר מעל עוד עלי תימין) ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כשעה עד שהמאפה קראנצ`י.
- 7 בתיאבון
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. אמא שלי בכל שישי מכינה בורקס בשר עם רוטב פטריות, ועד היום אין אצלי שישי בבית בלי בורקס/מאפה בשר מעניין.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.9% |
31.6% |
18.6% |
46.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב