דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 479 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף עם שומר בתנור
אין על שומר שמתלווה לעוף כתבשיל או בתנור
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2 להניח נייר אפייה בתבנית אפייה גדולה ומעל לפזר את רצועות הבצל, השומר ותפוחי האדמה.
  • 3 לערבב בקערה גדולה את כל מרכיבי המרינדה, להוסיף את ירכי העוף ולערבב.
  • 4 להניח את ירכי העוף המתובלות על הירקות, את הרוטב שנשאר למזוג מעל שאר הירקות שבתבנית, לכסות את התבנית בנייר אפייה ומעל לכסות בנייר כסף.
  • 5 לאפות בתנור החם למשך כשעה וחצי-שעתיים, לאחר מכן להסיר את הכיסוי ולהשאיר בתנור לעוד כרבע שעה או עד להשחמה (מדי פעם להרטיב את העוף ברוטב שמצטבר בתחתית התבנית במהלך האפייה). זהו - יש לכם עוף עם שומר בתנור טעים מאוד ועסיסי!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה מתאימה.

במתכון כתוב בירכי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בירכי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 19.4% 37.1% 38.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב