מצרכים למתכון
26 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)
- הירקות
- תפוחי אדמה - 2½ יחידות בינוניות - סה"כ (423 גרם)
- קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
- גזר - 1/2 יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (58 גרם)
- בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
- שאר מרכיבי הקציצות
- חזה עוף - 1/2 יחידה - סה"כ (218 גרם)
- בצל ירוק - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (75 גרם)
- פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
- כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
- קמח לבן - 2½ כפות שטוחות
- אבקת אפייה - 1/2 כפית - סה"כ (3 גרם)
- ביצים - 3 יחידותL
- כמון - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
- כורכום - 1/2 כפית שטוחה
- מלח - כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
- לשימון
- תרסיס שמן קנולה - 32 מנות - סה"כ (12 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
קציצות עיראקיות פשוט מושלמות
- 1 מחממים מראש את התנור לחום של 170 מעלות טורבו.
- 2 מגרדים את תפוחי האדמה, הקישוא, הגזר והבצל לקערה, מעבירים אותם למגבת, סוחטים היטב את כל הנוזלים כך שהירקות יהיו ממש יבשים ומחזירים לקערה.
- 3 מוסיפים לקערה את חזה העוף, הירק, הקמח, אבקת האפייה, הביצים והתבלינים, ומערבבים היטב (לא יותר מדי - הירקות ממשיכים להגיר נוזלים בערבוב והתערובת נהיית נוזלית).
- 4 על תבנית מרופדת בנייר אפייה מרססים את ספריי השמן, מסדרים את הקציצות בעזרת כף אחת ליד השנייה ומרססים מעליהן עוד מעט מספריי השמן.
- 5 אופים בתנור החם למשך כ- 30-40 דקות (במהלך האפייה אפשר להפוך אותן בתבנית לצד השני). מוציאים את הקציצות אל נייר סופג כשהן שחומות ויפות, ומגישים קציצות ערוק אפויות פשוט טעימות וקלות להכנה!
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
אני הגשתי בתוך כריך בשילוב עם חצילים מטוגנים, פטריות מטוגנות וכרובית מטוגנת. ניתן להגיש עם מטבוחה או עמבה.
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6% |
12% |
33.2% |
48.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב