דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 158 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפיתות הממולאות)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פיתות ממולאות בשר
  • 1 להכניס את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, המים והביצה לקערה, וללוש עד לקבלת בצק אחיד. להוסיף את המלח וללוש שנית. לתת לבצק לתפוח כ- 30-45 דקות במקום חמים.
  • 2 במחבת לטגן את הבצל בשמן עד להשחמה, להוסיף את השום ואת הבשר, ולטגן עד שהבשר משנה את צבעו. להוסיף את הגזר והתבלינים, לטגן עוד כ- 5 דקות, להוריד מהאש ולקרר.
  • 3 ליצור מהבצק כדורים בגודל פינג פונג ולרדד אותם לעלה עגול (לדאוג שיהיה מספר זוגי).
  • 4 להניח כל עלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לשים 2 כפות מלאות מהמילוי ולכסות בעיגול נוסף של בצק. לצבוט את הבצק שייסגר היטב לצורת פיתה.
  • 5 לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 20-25 דקות עד שהפיתות מזהיבות ותופחות.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לטגן את הפיתות במקום לאפות.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 13.6% 18.3% 65.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב