דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 241 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל אוזני ההמן)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
אוזני המן מבצק שמרים במילוי אסאדו מפורק
יש גם מנות עיקריות בפורים
  • הכנת האסאדו המפורק:
  • 1 מחממים את השמן בסיר שטוח ומטגנים את קוביות האסאדו כדקה וחצי מכל כיוון עד שהבשר משנה את צבעו. מוציאים את קוביות הבשר ומטגנים כמה דקות את רצועות הבצל והשום.
  • 2 מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב והתבלינים.
  • 3 מחזירים את הבשר לסיר, מוזגים מעליו את הרוטב ומים רותחים עד לכיסוי. סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך כ- 3-4 שעות עד שהבשר רך מאוד.
  • 4 מוציאים את קוביות האסאדו אל משטח עבודה ובאמצעות מזלגות מפרקים אותן לשערות דקות. מחזירים לסיר עם הרוטב לבישול של כ- 2-3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב, ומצננים.
  • הכנת הבצק:
  • 1 לשים את כל מרכיבי הבצק במשך כ- 10 דקות. מכדררים את הבצק לכדור יפה ומניחים בתוך קערה משומנת להתפחה של כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 2 מחלקים את הבצק ל- 10 כדורים שווים. לאחר מנוחה של כמה דקות, מרדדים כל כדור לצורת פיתה, מניחים במרכז כף גדושה ממילוי הבשר, מורחים ביצה טרופה בקצות הפיתה וסוגרים לצורת אוזן המן. חשוב להדק היטב ומספר פעמים את הקצוות על מנת שהמאפה לא ייפתח באפייה.
  • 3 מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים התפחה נוספת של כשעה.
  • 4 מחממים מראש את התנור לחום של 190 מעלות. מורחים את אוזני ההמן בביצה הטרופה, מפזרים את השומשום ואופים בתנור למשך כ- 25 דקות או עד להשחמה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
שימו לב: יש לעשות שימוש ב- 1 ק"ג אסאדו עם הרבה בשר (מגיע עם העצם).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. מומלץ להגיש עם מעט טחינה ופטרוזיליה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 28.7% 25.8% 44.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.42 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב