דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אוזני המן מבצק שמרים במילוי אסאדו מפורק
אוזני המן מבצק שמרים במילוי אסאדו מפורק
יש גם מנות עיקריות בפורים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 241 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל אוזני ההמן)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת האסאדו המפורק:
  • 1 מחממים את השמן בסיר שטוח ומטגנים את קוביות האסאדו כדקה וחצי מכל כיוון עד שהבשר משנה את צבעו. מוציאים את קוביות הבשר ומטגנים כמה דקות את רצועות הבצל והשום.
  • 2 מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב והתבלינים.
  • 3 מחזירים את הבשר לסיר, מוזגים מעליו את הרוטב ומים רותחים עד לכיסוי. סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך כ- 3-4 שעות עד שהבשר רך מאוד.
  • 4 מוציאים את קוביות האסאדו אל משטח עבודה ובאמצעות מזלגות מפרקים אותן לשערות דקות. מחזירים לסיר עם הרוטב לבישול של כ- 2-3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב, ומצננים.
  • הכנת הבצק:
  • 1 לשים את כל מרכיבי הבצק במשך כ- 10 דקות. מכדררים את הבצק לכדור יפה ומניחים בתוך קערה משומנת להתפחה של כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 2 מחלקים את הבצק ל- 10 כדורים שווים. לאחר מנוחה של כמה דקות, מרדדים כל כדור לצורת פיתה, מניחים במרכז כף גדושה ממילוי הבשר, מורחים ביצה טרופה בקצות הפיתה וסוגרים לצורת אוזן המן. חשוב להדק היטב ומספר פעמים את הקצוות על מנת שהמאפה לא ייפתח באפייה.
  • 3 מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים התפחה נוספת של כשעה.
  • 4 מחממים מראש את התנור לחום של 190 מעלות. מורחים את אוזני ההמן בביצה הטרופה, מפזרים את השומשום ואופים בתנור למשך כ- 25 דקות או עד להשחמה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
שימו לב: יש לעשות שימוש ב- 1 ק"ג אסאדו עם הרבה בשר (מגיע עם העצם).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. מומלץ להגיש עם מעט טחינה ופטרוזיליה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מאיה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)632263
חלבונים (גרם)30.24 12.57
פחמימות (גרם)5222
מתוכן סוכרים (גרם)10.13 4.21
שומנים (גרם)33.64 13.98
מתוכם שומן רווי (גרם)9.79 4.07
מתוכם שומן טראנס (גרם)1.150.48
כולסטרול (מ"ג)155.89 64.79
נתרן (מ"ג)1,160482.01
סיבים תזונתיים (גרם)1.34 0.56
מים (גרם)104.3243.36
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)39.0616.23
ויטמין B (מ"ג)4.741.97
ויטמין B1 (מ"ג)0.310.13
ויטמין B2 (מ"ג)0.410.17
ויטמין B3 (מ"ג)2.711.13
ויטמין B5 (מ"ג)0.950.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.320.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)38.2115.88
ויטמין B12 (מק"ג)2.941.22
ויטמין C (מ"ג)4.982.07
ויטמין D (מק"ג)0.540.22
ויטמין E (מ"ג)0.290.12
ויטמין K (מק"ג)1.670.69
סידן (מ"ג)76.4831.79
ברזל (מ"ג)4.11.7
מגנזיום (מ"ג)22.189.22
זרחן (מ"ג)236.0398.1
אבץ (מ"ג)8.133.38
אשלגן (מ"ג)270.77112.54
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.990.83
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.030.43
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)10.644.42
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)8.943.72

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 28.7% 25.8% 44.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.42 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.