דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 218 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ביצים עלומות על מצע חלה עם אבוקדו או תרד
ארוחת בוקר או ערב מפנקת במיוחד
  • הכנת הביצים העלומות:
  • 1 בסיר קטן להרתיח כ- 2 ליטר מים עם החומץ עד לביעבוע עדין.
  • 2 לשבור ביצה ולהכניס בעדינות למים. להזיז עם כף עץ את החלבון של הביצה כלפי מעלה בסיבובים ולבשל במשך כ- 3 דקות.
  • 3 החלמון יישאר "חי" - להוציא בעדינות עם כף סינון לצלחת. כך להכין את שאר הביצים שנותרו.
  • הרכבת המנה:
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2 על כל פרוסת חלה (עבה יחסית) למרוח כף שמן זית, ולאפות בתנור החם להשחמה (כ- 7 דקות).
  • 3 הכנת ממרח האבוקדו: למעוך את האבוקדו הבשל ולערבב עם שאר המרכיבים.
  • 4 להכניס את עלי התרד אל קערת מים רותחים, לחלוט כדקה, לסנן ולסחוט מנוזלים.
  • 5 ההרכבה: למרוח את החלה בממרח האבוקדו (אופציה נוספת: להניח מעל את התרד החלוט), מעל להניח את הביצה העלומה ולפזר מעל את הפלפל השחור הגרוס.
  • 6 מתקבלת מנת ביצה עלומה מושלמת לארוחת הבוקר או לארוחת הערב!
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה וחליטה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.7% 35.3% 16% 42%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.69 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב