מצרכים למתכון
32 מנות/יחידות, 41 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל החיתוכים)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
בקלאווה פילו ממכרת וטעימה במיוחד
- 1 לחמם מראש את התנור לחום של 170 מעלות טורבו.
- 2 לבשל בסיר את החמאה על חום נמוך עד שהופכת לחמאה חומה ולהעביר לקערה. במקביל, להרתיח בקלחת את כל מרכיבי סירופ הסוכר. כשמגיע לרתיחה להמשיך בבישול עוד כ- 5 דקות, מסירים מהאש ומקררים.
- 3 לערבב בקערה את כל מרכיבי המלית.
- 4 הרכבה: להבריש דף פילו אחד בחמאה החומה. בקצה הדף מהצד הצר להניח כמה כפות ממלית האגוזים (תפנקו בכמות), לפזר עוד מעט מהמלית על שאר דף הפילו ולגלגל. ככה לגלגל את כל דפי הפילו הנותרים ולהניח אותם צפופים בתבנית מרובעת בגודל 24x24 ס"מ.
- 5 להבריש היטב בחמאה, לחתוך לפי גודל החיתוכים הרצוי ולאפות בתנור החם למשך כ- 15-20 דקות או עד להשחמה ולהזהבה.
- 6 מיד כשיוצא מהתנור למזוג את סירופ הסוכר הקר. יש לשמור בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר ולא במקרר. נותר לכם רק להתענג על מאפה בקלאווה פילו מושלם!
- 7 בתיאבון
ציוד נדרש: תבנית מרובעת בגודל 24x24 ס"מ.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.9% |
37.7% |
11.3% |
47.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב