מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 669 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
תבשיל פרגיות טעים ומיוחד
- 1 להשרות את הפרגיות במרינדה ולהעביר למקרר למספר שעות לספיגת הטעמים.
- 2 לטגן בסיר את הכרישה בשמן הזית בנדיבות. לצרוב את הכרישה משני הצדדים ולאחר מכן להוסיף את הצ`ילי הקצוץ, לערבב, להוסיף את הפטריות ולהמשיך לערבב עד שהפטריות מתרככות מעט. להוסיף את הארטישוק הירושלמי והערמונים, לטגן יחד מספר דקות ולהוסיף מדי פעם עוד שמן זית.
- 3 להוסיף את התבלינים, לערבב, להוסיף את עלי המנגולד והשום, ולערבב עד שהם מתרככים ו"מצטמקים". להוסיף 1.5 כפות מרכז הרימונים ולערבב.
- 4 להוסיף את המים הרותחים ולהביא לרתיחה. להניח את הפרגיות בסיר (לגלגל כל סטייק פרגית לשבלול) ולהוסיף את הרוטב שנשאר בקערה של הפרגיות. לזגג מעל את רכז הרימונים שנותר ולסגור עם מכסה.
- 5 לבשל למשך כשעה וחצי על אש בינונית ומדי פעם (חשוב!) "להשקות" את הפרגיות ברוטב. חשוב לוודא שקוביות הארטישוק שקועות בתוך הרוטב על מנת שתתבשלנה היטב.
- 6 להגיש בכל צלחת מכל הטעמים והגוונים שבסיר ו.... להינות!
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. מנה להתעלף - בכל ביס מרגישים את הניחוחות והטעמים של הארטישוק הירושלמי. מבטיחה לכם שכל הארוחה ידברו על המנה. והאמת - אני קצת מכורה ומאוהבת בארטישוק הירושלמי. בעיניי יש לו טעם אלוהי (לא פחות). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטתה הכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3% |
25.5% |
34.4% |
37.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב