דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל פרגיות טעים ומיוחד

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 669 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להשרות את הפרגיות במרינדה ולהעביר למקרר למספר שעות לספיגת הטעמים.
  • 2 לטגן בסיר את הכרישה בשמן הזית בנדיבות. לצרוב את הכרישה משני הצדדים ולאחר מכן להוסיף את הצ`ילי הקצוץ, לערבב, להוסיף את הפטריות ולהמשיך לערבב עד שהפטריות מתרככות מעט. להוסיף את הארטישוק הירושלמי והערמונים, לטגן יחד מספר דקות ולהוסיף מדי פעם עוד שמן זית.
  • 3 להוסיף את התבלינים, לערבב, להוסיף את עלי המנגולד והשום, ולערבב עד שהם מתרככים ו"מצטמקים". להוסיף 1.5 כפות מרכז הרימונים ולערבב.
  • 4 להוסיף את המים הרותחים ולהביא לרתיחה. להניח את הפרגיות בסיר (לגלגל כל סטייק פרגית לשבלול) ולהוסיף את הרוטב שנשאר בקערה של הפרגיות. לזגג מעל את רכז הרימונים שנותר ולסגור עם מכסה.
  • 5 לבשל למשך כשעה וחצי על אש בינונית ומדי פעם (חשוב!) "להשקות" את הפרגיות ברוטב. חשוב לוודא שקוביות הארטישוק שקועות בתוך הרוטב על מנת שתתבשלנה היטב.
  • 6 להגיש בכל צלחת מכל הטעמים והגוונים שבסיר ו.... להינות!
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. מנה להתעלף - בכל ביס מרגישים את הניחוחות והטעמים של הארטישוק הירושלמי. מבטיחה לכם שכל הארוחה ידברו על המנה. והאמת - אני קצת מכורה ומאוהבת בארטישוק הירושלמי. בעיניי יש לו טעם אלוהי (לא פחות). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטתה הכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות לימור עוזרי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)856128
חלבונים (גרם)57.24 8.56
פחמימות (גרם)629
מתוכן סוכרים (גרם)30.37 4.54
שומנים (גרם)42.36 6.33
מתוכם שומן רווי (גרם)8.83 1.32
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.120.02
כולסטרול (מ"ג)180 26.91
נתרן (מ"ג)1,130168.89
סיבים תזונתיים (גרם)5.04 0.75
מים (גרם)474.4570.92
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)211.1131.56
ויטמין B (מ"ג)19.162.86
ויטמין B1 (מ"ג)0.410.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.740.11
ויטמין B3 (מ"ג)14.232.13
ויטמין B5 (מ"ג)2.910.44
ויטמין B6 (מ"ג)0.820.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)49.267.36
ויטמין B12 (מק"ג)0.420.06
ויטמין C (מ"ג)33.174.96
ויטמין D (מק"ג)0.250.04
ויטמין E (מ"ג)1.920.29
ויטמין K (מק"ג)182.7927.32
סידן (מ"ג)111.2916.63
ברזל (מ"ג)8.321.24
מגנזיום (מ"ג)119.5117.86
זרחן (מ"ג)475.7871.12
אבץ (מ"ג)5.930.89
אשלגן (מ"ג)1,358203.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.670.7
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.210.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.930.59
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)7.421.11
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)6.180.92

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 25.5% 34.4% 37.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.