דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 80 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הגזר והצימוקים
  • גזר - 4 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (464 גרם)
    2 כוסות גזר מגורר גס
  • צימוקים - כוס (150 גרם)
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
  • קפה נמס - כף שטוחה (3 גרם)
  • המצרכים הנוזליים
  • ביצה - 3 Medium
  • שמן קנולה - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
  • סירופ תירס בהיר - 1/2 כוס
  • המצרכים היבשים
  • קמח לבן -  כוסות - סה"כ (388 גרם)
  • אבקת אפייה -  כפיות - סה"כ (8 גרם)
  • סודה לשתייה - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
  • סוכר -  כוסות - סה"כ (224 גרם)
  • קינמון - כפית שטוחה
  • מוסקט טחון - 1/4 כפית - סה"כ (3 גרם)
    טרי ומגורר
  • לפיזור מעל (טרם האפייה)
  • סוכר חום - 3 כפות שטוחות - סה"כ (51 גרם)
  • קינמון - 1/2 כפית שטוחה
  • לפיזור מעל (לאחר האפייה)
  • אבקת סוכר - כף (16 גרם)
    לא חובה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת גזר נהדרת
מי אוהב עוגת גזר?
  • 1 להמיס את הקפה הנמס במים הרותחים, למזוג על הגזר והצימוקים, ולצנן. כשקר, לטרוף פנימה את כל המצרכים הנוזליים.
  • 2 לערבב את כל המצרכים היבשים, להוסיף לתערובת העוגה, לאחד לעיסה אחת ולהעביר לתבנית.
  • 3 לפזר מעל את הסוכר החום המעורבב בקינמון, ולאפות בחום של 170 מעלות למשך כ- 50 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • 4 לפדר באבקת סוכר מיד כשמוציאים מהתנור ולצנן לפני שפורסים.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 30*30 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את סירופ התירס הבהיר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 10.2% 7.4% 79.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב