מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 170 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מומלץ להגיש עם טחינה ביתית!
- 1 להכין את הבצק וללוש למשך כ- 5-6 דקות (את המים להוסיף בהדרגה). להתפיח למשך כשעה, לאחר מכן להוריד את הנפח ולהתפיח שנית למשך כחצי שעה.
- 2 בינתיים להכין את מלית הבשר: לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן מעט. להוסיף את הבשר הטחון ולטגן עד שמשנה את צבעו (לערבב את הבשר בעזרת מזלג תוך כדי הטיגון). להוסיף את התבלינים, לערבב, להמשיך לטגן עוד מעט ולקרר.
- 3 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
- 4 לחלק את הבצק ל- 4 חלקים שווים, לרדד כל חלק לריבוע, להניח רבע ממלית הבשר ולגלגל לנחש. כך להכין את כל ארבעת החלקים (ניתן גם לקלוע חלה מ- 3 צמות).
- 5 לקלוע חלה מארבעת רצועות הבצק, למרוח מהביצה הטרופה, לפזר את השומשום ולאפות בתנור למשך כ- 30-40 דקות או עד שהחלה מזהיבה (תלוי בתנור).
- 6 להוציא את חלת הבשר מהתנור ולמרוח מעל את שמן הזית. מתקבלת חלה ממולאת בשר הכי טעימה לסופ"ש - תגישו עם טחינה ותיהנו!
- 7 בתיאבון

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.9% |
18.5% |
26.5% |
54.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב