דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חלה ממולאת בשר
חלה ממולאת בשר
חלה ממולאת בשר
מומלץ להגיש עם טחינה ביתית!

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 170 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להכין את הבצק וללוש למשך כ- 5-6 דקות (את המים להוסיף בהדרגה). להתפיח למשך כשעה, לאחר מכן להוריד את הנפח ולהתפיח שנית למשך כחצי שעה.
  • 2 בינתיים להכין את מלית הבשר: לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן מעט. להוסיף את הבשר הטחון ולטגן עד שמשנה את צבעו (לערבב את הבשר בעזרת מזלג תוך כדי הטיגון). להוסיף את התבלינים, לערבב, להמשיך לטגן עוד מעט ולקרר.
  • 3 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 4 לחלק את הבצק ל- 4 חלקים שווים, לרדד כל חלק לריבוע, להניח רבע ממלית הבשר ולגלגל לנחש. כך להכין את כל ארבעת החלקים (ניתן גם לקלוע חלה מ- 3 צמות).
  • 5 לקלוע חלה מארבעת רצועות הבצק, למרוח מהביצה הטרופה, לפזר את השומשום ולאפות בתנור למשך כ- 30-40 דקות או עד שהחלה מזהיבה (תלוי בתנור).
  • 6 להוציא את חלת הבשר מהתנור ולמרוח מעל את שמן הזית. מתקבלת חלה ממולאת בשר הכי טעימה לסופ"ש - תגישו עם טחינה ותיהנו!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)382225
חלבונים (גרם)20.58 12.12
פחמימות (גרם)4225
מתוכן סוכרים (גרם)2.45 1.44
שומנים (גרם)14.32 8.44
מתוכם שומן רווי (גרם)2.6 1.53
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)80.16 47.22
נתרן (מ"ג)743.35437.91
סיבים תזונתיים (גרם)0.66 0.39
מים (גרם)82.6348.68
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)31.3318.46
ויטמין B (מ"ג)4.262.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.09
ויטמין B3 (מ"ג)3.261.92
ויטמין B5 (מ"ג)0.520.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.280.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)116.48
ויטמין B12 (מק"ג)1.650.97
ויטמין C (מ"ג)1.640.97
ויטמין D (מק"ג)0.230.14
ויטמין E (מ"ג)0.450.26
ויטמין K (מק"ג)1.160.69
סידן (מ"ג)20.6812.18
ברזל (מ"ג)1.841.08
מגנזיום (מ"ג)16.499.71
זרחן (מ"ג)142.5383.96
אבץ (מ"ג)3.452.03
אשלגן (מ"ג)243.19143.27
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.610.36
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.740.44
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.40.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 18.5% 26.5% 54.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?