דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות עם אפונה וסלרי
קציצות עם אפונה וסלרי
בא לכם קציצות עם אפונה וסלרי לצהריים?

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 429 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל מרכיבי תערובת הקציצות, ללוש היטב את העיסה ולהכניס למקרר לפחות לשעתיים.
  • 2 לחמם את השמן בסיר או מחבת, לצרוב קלות את הקציצות משני הצדדים ולהניח בצד.
  • 3 בסיר סוטאז` גדול לטגן בשמן הזית את הבצלים ועלי הסלרי הקצוצים כ- 5 דקות. להוסיף את מקלות הסלרי (באורך 5 ס"מ), תפוחי האדמה והתבלינים, ולערבב.
  • 4 להוסיף את האפונה והמים הרותחים, לסדר יפה את הקציצות ולהוסיף מים אם חסר (לא יותר מדי, זה אמור לכסות עד 3/4 מהקציצות).
  • 5 לפזר את הכוסברה הקצוצה, לכסות את הסיר ולבשל על אש בינונית-נמוכה למשך כחצי שעה. לאחר מכן, להסיר את המכסה ולבשל כחצי שעה נוספת - הרוטב אמור להצטמצם והנוזלים אמורים להתאדות. זהו - מתקבל תבשיל קציצות עם אפונה וסלרי שאתם חייבים לנסות!
  • 6 בתיאבון חיוך
  • כמה טיפים מעולים כדי שתצאנה לכם קציצות כאלה:
  • 1 תעשו שימוש בבשר טרי בלבד (עדיף לקנות מהקצב וישר להכין במקום להקפיא). אפשר להכין מעוף טחון/שווארמה/בקר או לשלב.
  • 2 תטחנו במעבד מזון את הבצל או תגררו בפומפייה.
  • 3 תוסיפו ירק (איזה שאתם אוהבים: פטרוזיליה, כוסברה, סלרי או שילוב).
  • 4 תגררו דק את תפוח האדמה.
  • 5 תוסיפו שמן זית לעיסה.
  • 6 תוסיפו 2 פרוסות לחם (או לחמנייה) שהרטבתם וסחטתם היטב (במקום פירורי לחם).
  • 7 תלושו את הבשר כ- 10 דקות ולאחר מכן תכניסו למקרר לפחות לשעתיים (רצוי לילה לפני).
  • 8 לפני שאתם מכניסים את הקציצות לסיר, תצרבו אותן משני הצדדים.
  • 9 אל תוסיפו הרבה מים לסיר (זה אמור לכסות כ- 3/4 מהקציצות).
  • 10 תבשלו חצי מהזמן עם מכסה פתוח.

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של חלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)518121
חלבונים (גרם)29.68 6.91
פחמימות (גרם)4911
מתוכן סוכרים (גרם)12.55 2.92
שומנים (גרם)23.24 5.41
מתוכם שומן רווי (גרם)4.37 1.02
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.050.01
כולסטרול (מ"ג)90.42 21.06
נתרן (מ"ג)1,141265.74
סיבים תזונתיים (גרם)10.43 2.43
מים (גרם)315.2173.43
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)123.4928.77
ויטמין B (מ"ג)11.52.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.470.11
ויטמין B2 (מ"ג)0.410.1
ויטמין B3 (מ"ג)8.231.92
ויטמין B5 (מ"ג)1.350.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.920.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)122.3628.5
ויטמין B12 (מק"ג)2.30.54
ויטמין C (מ"ג)40.049.33
ויטמין D (מק"ג)0.20.05
ויטמין E (מ"ג)0.920.21
ויטמין K (מק"ג)185.3743.18
סידן (מ"ג)101.4123.62
ברזל (מ"ג)5.711.33
מגנזיום (מ"ג)99.123.09
זרחן (מ"ג)390.3790.94
אבץ (מ"ג)6.681.56
אשלגן (מ"ג)1,146266.99
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.490.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.420.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.520.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.490.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.3% 20.8% 26.5% 43.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.