דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 537 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה ובכמות הביצים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שקשוקה עגבניות
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה ומוסיפים את השום הכתוש לקראת הסוף.
  • 2 מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, הפלפל החריף והתבלינים, ונותנים להכל להתבשל היטב במשך כ- 10-15 דקות.
  • 3 מפרידים בין החלמון לחלבון של הביצים ומוסיפים למחבת רק את החלבונים. מערבבים היטב את הכל ומבשלים לעוד מספר דקות.
  • 4 מוסיפים את החלמונים ונותנים לשקשוקה להתבשל לעוד מספר דקות עד שהביצים מוכנות לפי הטעם (רכות או קשות). שימו לב: לא לערבב את השקשוקה לאחר שהוספתם את החלמון, לכן רצוי לערבב לפני שמוסיפים.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לטגן קוביות של חצילים ולהוסיף ביחד עם קוביות גבינת פטה או גבינת עיזים.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
על מנת לחסוך קלוריות, ניתן לטגן עם ספריי שמן במקום 3 כפות השמן במתכון, או להשתמש בכף אחת של שמן.

ציוד נדרש: מחבת עמוקה יחסית או סיר סוטאז`.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.8% 22% 21.3% 49.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.34 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב