מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 162 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
פשטידת חלבון קלה וטעימה, צילום: תפיקו הפקות
- 1 מחממים את שמן הזית במחבת מעל להבה בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך והזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מגירות נוזלים ומתרככות מעט. מוסיפים את השום, מטגנים עוד כדקה ומצננים.
- 2 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 20x20 ס"מ במעט שמן.
- 3 מניחים בקערה נקייה את תערובת הבצל והפטריות, מוסיפים את הקוטג`, אבקת החלבון, הביצים, עשבי התבלין (סה"כ 1/4 כוס תערובת עשבים קצוצים), הקמח ואבקת האפייה, מתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- 4 מעבירים את התערובת אל תבנית האפייה המשומנת ואופים במשך כ- 30 דקות או עד להזהבה.
- 5 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: תבנית בגודל 20x20 ס"מ.
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3% |
19.7% |
38.4% |
38.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב