דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 204 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים
אתם הולכים לעוף על הפטריות הממולאות האלה
  • 1 מתחילים עם המילוי: חותכים חתיכה קטנה מהכרישה לרצועות דקות ומתוך סלסילות הפטריות לוקחים את הקטנות ביותר וקוצצים אותן לקוביות.
  • 2 במחבת חמה עם מעט שמן זית מקפיצים את הכרישה והפטריות עם מלח ופלפל עד שהכל מתרכך והנוזלים מתאדים.
  • 3 מערבבים בקערה את הגבינות, הבזיליקום, אגוזי המלך והפיטריות והכרישה שהקפצנו, ומתבלים במעט מלח. מערבבים הכל לתערובת מחרפנת (תטעמו).
  • 4 בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את רצועות הכרישה, קוביות החמאה, הסילאן, המלח גס והמרווה. מניחים לפנינו 10-15 פטריות גדולות ומנתקים מהן את הרגל. ממלאים כל פטרייה בנדיבות מהמילוי ומניחים על הכרישה עד שכל התבנית מלאה.
  • 5 מניחים במרווחים הקטנטנים שבין הפטריות את הערמונים ועלי התימין לקישוט וארומה. שולחים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות (חום עליון-תחתון) למשך כ- 20 דקות ראשונות.
  • 6 כעבור כ- 20 דקות הפטריות תתכווצנה ואז מכניסים לתבנית עוד פטריות ממולאות ומצמידים. אופים כרבע שעה נוספת ואם צריך חוזרים על הכנסת פטריות נוספות עד שכל התבנית מלאה.
  • 7 תוך כדי האפייה הפטריות תגירנה הרבה מים - ממשיכים לאפות בחום של 160 מעלות למשך כחצי שעה נוספת עד שכל המים מתאדים והפטריות והכרישה מקורמלים (סך הכל זמן אפייה כשעה). זהו - מתקבלות פטריות ממולאות בגבינות והרבה תוספות טעימות!
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המרווה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 37.9% 21.6% 35.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.66 (0.72 נטו)
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב