דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 129 גרם למנה\יחידה (12 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מוסקה חגיגית
מוסקת חצילים עם בשר כבש
  • 1 לפרוס מהחציל דק, רצוי במנדולינה 36 פרוסות דקיקות ולקרוץ מהן עיגוליםבחותכן.
  • 2 לרפד תחתית - כל שקע בשני עיגולים.
  • 3 את הבשר לטגן עד שישנה גוון ב- 4 כפות שמן, להסיר מהאש ולערבב עם 5 עלי בזיליקום, טימין ומרווה קצוצים.
  • 4 להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. כשהבשר מתקרר, להניח על החצילים המונחים בתחתית.
  • 5 להכין טחינה סמיכה ממים, סילאן, טחינה, מלח ופלפל.
  • 6 להניח כפית מהטחינה על הבשר בכל שקע, מעליה סוגרים עיגול של חציל ועליו עוד כפית טחינה מרוחה על גבי כל פני שטח העיגול. לאפות עד להזהבה.
  • 7 מהעגבניות והבזיליקום להכין סלסה בתוספת שמן השום ויתרת שמן זית (לתבל לפי הטעם).
  • 8 להניח את המוסקה המוכנה על סלסת עגבניות. להגיש עם מקל גריסיני או טוסט קטן.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית שקעים (12).

סדר הפעולות - שכבה ראשונה - 2 פרוסות חציל המרפדות את השקע. שכבה שנייה - בשר ממלא את פנים החציל. שכבה שלישית - טחינה מעל הבשר. שכבה רביעית - פרוסת חציל מעל הטחינה. שכבה חמישית - טחינה מרוחה על גבי החציל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 42.2% 33% 21.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.78 (0.84 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב