דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 328 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קיש בטטה שקדים
  • 1 ראשית, יש להפשיר את בצק העלים ולפרוס ממנו חתיכה שתתאים לתבנית הרצויה.
  • 2 לפרוס את הבטטה לפרוסות בעובי 1 ס"מ, לתבל במעט פלפל ומלח ולאפות בתנור עד ל- 85% ריכוך של הבטטה (לאפות כמעט עד הסוף).
  • 3 לפתוח את חתיכת הבצק שחתכנו מבעוד מועד עם מעט קמח, לרדד מעט עם המערוך ולמקם את הבצק על תחתית התבנית, תוך הידוק הדפנות על מנת להגיע לתוצאה הכי גבוהה של אפיית הבצק.
  • 4 הכנת המלית: להכנת תערובת הרויאל יש לערבב את 2 מיכלי שמנת מתוקה עם ארבעת הביצים ולתבל במעט מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  • 5 יש להניח את פרוסות הבטטה האפויות ולפזר את השקדים על הבצק.
  • 6 לאחר פיזור הבטטה והשקדים יש לשפוך את תערובת הרויאל עד ל- 3/4 גובה הבצק, מאחר והתערובת תופחת.
  • 7 יש לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך 30 דקות.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
למי שמעוניין לשדרג מעט את המתכון, ניתן לשחק עם הוספה של גבינות בעלות טעם עז - מומלץ בחום, מעשיר מאוד את הטעם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 42.6% 11.4% 43.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.77 (0.8 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב