מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 366 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
ארוחת צהריים טעימה ביותר
- הכנת הקציצות:
- 1 לטחון במעבד מזון את הבצל, הכוסברה והפטרוזיליה. לערבב בקערה את כל מרכיבי הקציצות (מלבד שמן הזית לטיגון), לעטוף בניילון נצמד ולשים לפחות לחצי שעה מנוחה במקרר.
- 2 להכין מהתערובת קציצות מעט שטוחות ולטגן אותן בשמן הזית בכל צד (לשים לב לא לשרוף אותן אבל שתקבלנה צבע).
- הכנת הרוטב:
- 1 בסיר סוטאז` רחב לחמם את שמן הזית ולטגן את הבצלים הפרוסים. לתבל בפלפל השחור והכורכום, ולהמשיך לטגן עד שהבצלים מתקרמלים.
- 2 להוסיף את הסוכר, הסילאן, הכמון, המלח ומיץ הלימון, לערבב, להוסיף את גרגירי החומוס, השום ולאחר מכן גם את הקציצות והתרד בייבי.
- 3 להוסיף מים רותחים עד לכיסוי הקציצות בלבד, להביא לרתיחה ולבשל כ- 50 דקות על להבה נמוכה (שימו לב - הרוטב צריך להסמיך).
- 4 בתיאבון

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי (חשוב לטעום ולשפר טעמים במידת הצורך). שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.2% |
28.5% |
30.5% |
34.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב