מצרכים למתכון
35 מנות/יחידות, 28 גרם למנה\יחידה (30-40 צ`ורוס (תלוי באורך))
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
אין על צ`ורוס בעולם
- 1 לקלחת מוסיפים את החמאה, הסוכר והחלב, ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה. מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות עם לקקן או כף עץ עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מהדפנות. לאחר קבלת בצק אחיד ממשיכים לערבב מעל להבה נמוכה לעוד כדקה.
- 2 מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים אותו על מהירות נמוכה לכ- 5 דקות או עד שהבצק מתקרר לחלוטין!
- 3 מוסיפים בהדרגה את הביצים (ראו הערות בסוף המתכון - חובה!). הבצק יתפרק בכל הוספה אך יתגבש בחזרה לאחר מכן. ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד ולא נוזלי! איך יודעים שהבצק מוכן? לוקחים בצק ומנסים לפתוח אותו בין שתי האצבעות - אם הוא נמתח זה אומר שהוא מוכן, אם הוא מתנתק ישר צריך להוסיף עוד ביצים.
- 4 מעבירים את הבצק אל שקית זילוף עם צנטר משונן, ומחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק (ראו מידע נוסף) לחום של 170-180 מעלות.
- 5 בשלב זה יש 2 אופציות: האופציה הראשונה היא לזלף על נייר אפייה, להקפיא לכחצי שעה או עד שקפוא לגמרי ואז לטגן. האופציה השנייה היא לזלף ישירות לסיר הטיגון (ולגזור את הבצק עם מספריים ישר אל השמן החם).
- 6 לאחר שהשמן רתח מכניסים אליו את הצ`ורוסים, מטגנים עד שמזהיב מכל צד, סופגים מעט בנייר סופג בעדינות ומעבירים ישר לקערת הסוכר המעורבב עם הקינמון ומצפים היטב. כך חוזרים על הפעולות עם שאר הבצק.
- 7 מגישים צ`ורוס ביתי מושלם עם ממרחים שאוהבים או גנאש שוקולד. שימו לב: מומלץ לאכול ישר לאחר הטיגון כשהצ`ורוס חם וטרי!
- 8 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
שימו לב: כדאי להשתמש במשקל מטבח ולהיצמד לגרמים ולמ"ל מבחינת המרכיבים. צנטרים שמתאימים לזילוף: M1 ,B6 ,856.
ציוד נדרש: משקל מטבח, קלחת, לקקן/כף עץ, מיקסר עם וו גיטרה, שקית זילוף עם צנטר משונן, מד טמפרטורה לשמן.
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בצ`ורוס לאחר הטיגון. יש להשתמש בכמות שמן לטיגון עמוק. הערך התזונתי לא כולל את התוספות לצ`ורוס. הערה חשובה בנוגע לביצים: כמות הביצים משתנה, יכול להיות שתצטרכו את כל הביצים, יכול להיות שתצטרכו פחות או יותר, חשוב להוסיף אותן בהדרגה וכל פעם לעצור ולבדוק את הבצק ולראות שהוא לא קשה מדי ולא נוזלי מדי (ראו סרטון באינסטגרם). שימו לב: הצ`ורוס מתנפח בטיגון אז לא לטגן יותר מדי בבת אחד. בנוסף, חובה שהשמן יהיה מספיק רותח אחרת הצ`ורוס יאבד את הצורה שלו ולא יראו את סימני הזילוף (כדאי לעשות שימוש עם מד טמפרטורה למטבח).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.2% |
42.3% |
10.7% |
46.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב