דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 96 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגה בחושה ריחנית עם קצפת
עוגה בחושה מפנקת במיוחד
  • 1 מתחילים בהכנת הסירופ כי הוא צריך להתקרר: לפינג`ן או לקלחת קטנה מוסיפים את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ- 3-4 דקות ומניחים בצד להתקרר.
  • 2 במיקסר עם בלון הקצפה/מיקסר ידני עם וו הקצפה מקציפים את הביצים, הסוכר, גרידת הלימון, גרידת התפוז ותוכן מקל הוניל עד לקצף תפוח ובהיר.
  • 3 מוסיפים בזרם דק את השמן תוך כדי הקצפה ומקציפים עד לתערובת אחידה.
  • 4 בקערה שוקלים את הקמח יחד עם אבקת האפייה ובקערית קטנה את החלב. מקפלים את הקמח והחלב אל תערובת הביצים ב- 3 פעימות.
  • 5 מעבירים את התערובת אל תבנית האפייה ואופים בחום של 160 מעלות טורבו עד שקיסם הננעץ באמצע העוגה יוצא לח עם מעט פירורים.
  • 6 מוציאים את העוגה מהתנור ובעזרת מזלג מחוררים את כולה. מברישים בסירופ הסוכר הקר בעודה חמה מהתנור, מכסים בניילון נצמד ונותנים לה להתקרר.
  • 7 לאחר שהעוגה התקררה מתחילים להכין את הקצפת: במיקסר עם בלון הקצפה/מיקסר ידני עם וו הקצפה מתחילים להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר ותוכן מקל הוניל. כשהשמנת כבר מוקצפת אבל עדיין רכה עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את פודינג הוניל והשמנת החמוצה. ממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצף רך ועדין, אך יציב.
  • 8 מורחים את הקצפת על העוגה ונותנים לה להתייצב כמה שעות במקרר.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט באיזה פירות שאוהבים.

ציוד נדרש: תבנית מלבנית לעוגה בגודל 22x30 ס"מ, פינג`ן או קלחת קטנה, מיקסר עם בלון הקצפה/מיקסר ידני עם וו הקצפה.

הערך התזונתי לא כולל את הפירות על העוגה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 34.4% 6.3% 58.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.53 נטו)
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב