מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 142 גרם למנה\יחידה
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
- 1 שמים בסיר את הבשר הטחון והבצל הקצוץ ומבשלים על אש בינונית תוך בחישה.
- 2 כשהבשר מוכן מוסיפים תבלינים (לפי הטעם), בוחשים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- 3 מכבים את האש.
- 4 מנפים את הקמחים, שמים את כל החומרים בקערה ולשים בצק אחיד ונעים למגע (לשים לב להשתמש רק בביצה אחת בשלב זה).
- 5 מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים.
- 6 מרדדים על משטח עבודה (אני רידדתי על נייר אפייה) כל כדור לעלה בעובי של כ- 7 מ"מ.
- 7 שמים כ- 2 כפות מהמילוי, מקפלים מעט בקצוות העלה ומגלגלים לגליל.
- 8 מניחים את הגלילים על נייר אפייה בתבנית.
- 9 מברישים בביצה מהולה במים.
- 10 אופים בחום של 175 מעלות עד שהמאפים מזהיבים, כ- 30-40 דקות.
- 11 אפשר ואף רצוי להקפיא.
- 12 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
חשוב לא לרדד דק מדי כדי שיהיה קל לגלגל והבצק לא יקרע. מי שרוצה להכין (כמוני) גם מקמח רגיל ללא צליאקים, במקום הקמחים שמים כחצי קילו קמח רגיל, השאר אותו הדבר- אבקת אפייה, שמן, ביצה, מים ומלח. מחלקים את הבצק מהקמח הרגיל ל- 7 כדורים כיוון שהוא יותר אלסטי וניתן לרדד אותו דק מאוד.
מידת הכוס שלי 240 גרם. ניתן להכין את המתכון גם עם מצרכים המכילים גלוטן. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.7% |
17.3% |
20.2% |
59.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב