דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 672 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
חמין מרוקאי
חמין בסגנון מרוקאי לשבת
  • 1 מניחים בסיר את השעועית הלבנה (שהושרתה במים יום קודם), מעל את הבשר, כרעי העוף, תפוחי האדמה, הביצים, הבצל, השום והשמן.
  • 2 ממלאים במים עד כיסוי. מתבלים בפפריקה, מלח, פלפל שחור, כורכום וסילאן, ומרתיחים.
  • 3 מכינים את החיטה (שהושרתה במים כשעתיים): מסננים מהמים ומכניסים לשקית "קוקי", מוסיפים את האריסה, המלח, הפלפל שחור והשמן. מערבבים ומוסיפים את המים.
  • 4 מכינים את האורז: מכניסים לשקית "קוקי" ומוסיפים את המלח, הפלפל הלבן, השמן והמים.
  • 5 מעבירים את שקיות הקוקי עם החיטה והאורז לסיר ומבשלים כשעה.
  • 6 מעבירים לפלטה/תנור כל הלילה (120 מעלות, בודקים שלא חסרים נוזלים).
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. יש להשתמש ב- 4 כרעי עוף שלמים (במצרכים כתוב "חלקים אכילים בלבד" לשם קבלת ערך תזונתי מדויק יותר). מומלץ להשתמש בבשר בקר מס` 8 (שריר הזרוע מיוחד לחמין). אפשר כמובן להשתמש בכתף בקר, אוסובוקו או שפונדרה. חשוב שיהיה מעט שומן בבשר כי זה מה שעושה את הטעם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 8.1% 30.3% 54.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.1 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב