דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 262 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את פטריות השמפיניון לפרוסות ואת פטריות הפורטבלו לקוביות. את הגזר והבצל חותכים לקוביות בינוניות ומטגנים (בכף שמן) תחילה את הבצל עד להזהבה וטיפת השחמה. לאחר מכן, מוסיפים את הגזר ומטגנים 1-2 דקות נוספות.
  • 2 שוטפים את האורז ומוסיפים לסיר, מטגנים דקה ומכסים במים 2/3 (אפילו פחות) מכמות האורז. ממליחים, טועמים את הציר ומתקנים תיבול (מומלץ לא להשתמש בכל כמות המלח אלא להמליח בהדרגה כדי שלא יהיה מלוח מדי). מכסים חלקית עם מכסה.
  • 3 במקביל מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את חזה העוף (שקודם לכן נחתך לקוביות של 2 ס``מ) על אש בינונית תחת מכסה. ממליחים מעט ומפלפלים לפי הטעם (אפשר גם בלי פלפל). מטגנים עד שכל הבשר מלבין והמיץ יוצא ואז את כל התכולה (עם המיץ) מעבירים לסיר עם האורז, מערבבים ומכסים עם מכסה. מדי פעם "מגרדים" עם כף עץ בעדינות כדי שהאורז לא יידבק.
  • 4 מחממים עוד כף שמן במחבת, שמים את הפטריות. ממליחים מעט, מפלפלים ומטגנים על להבה בינונית תחת מכסה עד שכל הנוזלים יוצאים מהם (לא לתת לנוזלים להתאדה). את כל זה מעבירים לסיר עם האורז וחזה העוף, מערבבים ומבשלים כ- 10 דקות או עד שהאורז מוכן.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף מלפפון טרי חתוך לצד המנה.

ציוד נדרש: מומלץ להשתמש במחבת טפלון למניעת הידבקות.

מאכל מאוד טעים שניתן להוסיף לו גם פלפל אדום וצהוב מטוגנים ואז זה יוצא אפילו יותר טעים. צמחוניים יכולים להחליף את חזה העוף באבקת מרק בטעם עוף (בערך 2 כפות).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 13.4% 43.9% 37.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב