דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 91 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

  • הלביבות
  • תפוח אדמה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (676 גרם)
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
  • ביצה - 3 Large
    טרופות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • קמח לבן - 2 כפות גדושות - סה"כ (50 גרם)
  • השמן לטיגון
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • להגשה
  • סוכר - 3.5 כפות שטוחות - סה"כ (53 גרם)
    3-4 כפות (לפי הטעם)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות תפוחי אדמה
לביבות תפוחי אדמה לחנוכה ולארוחת ערב לילדים
  • 1 לקלף את תפוחי האדמה והבטטה, ולגרד במגרדת לרצועות דקות.
  • 2 לסחוט מעט מנוזלים ולהוסיף את הביצים הטרופות, המלח, הפלפל השחור ולבסוף את הקמח (כדי שהתערובת לא תהיה דחוסה ותהיה לנו שליטה על כך).
  • 3 לערבב את התערובת היטב ובינתיים לחמם את השמן במחבת.
  • 4 בעזרת כף להניח לביבות בשמן החם, לשטח מעט, לטגן במשך כ- 2-3 דקות ולהפוך לטיגון בצד השני.
  • 5 להוציא את הלביבות אל נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  • 6 לפזר מעל סוכר לפי הטעם (לא חובה) ולהגיש לביבה חמה ומתוקה!
  • 7 בתיאבון וחג חנוכה שמח חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. מתכון שאפשר להכין עם הילדים במהלך חג החנוכה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 18% 11.1% 66.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב