דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 177 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקובות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קובה תפוח אדמה
קובה פתתה עיראקית
  • 1 הכנת המעטפת: לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך, לקלף, למעוך כמו לפירה, להוסיף את הקמח, קמח תפוחי האדמה והמלח, ולהניח בצד.
  • 2 הכנת המלית: לקצוץ את הבצלים ולטגן בשמן. לקצוץ דק את חזה העוף (אפשר להשתמש בחזה עוף טחון), להוסיף לבצל המטוגן ולהמשיך לטגן עד שחזה העוף משנה את צבעו. להוסיף את המלח, הפלפל השחור והבהרט, ולהמשיך לטגן עוד דקה. להסיר מהאש, לקרר, להוסיף את הצימוקים ולערבב.
  • 3 להכין קערה עם מים כדי לטבול את הידיים לפני הכנת הקובות - כדי שהן לא תידבקנה לידיים.
  • 4 לקחת ממעטפת תפוחי האדמה כדור בגודל בינוני, לשטח על כף היד, למלא בערך כף מהמלית ולסגור לכדור שטוח. כך להכין את כל הקובות ולהניח בצד.
  • 5 לחמם שמן במחבת גדולה ושטוחה (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן).
  • 6 לצפות את הקובות בפירורי הלחם (לא חובה) ולטגן משני הצדדים. מתקבלת קובה פתתה עיראקית מושלמת.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שאוהב יכול להוסיף פטרוזיליה למצרכי המלית.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקובות לאחר הטיגון. ייתכן צורך בכמות גדולה יותר של שמן (1/2 כוס לפי הצורך). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 18% 22% 55.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב