קובה פתתה עיראקית
1. הכנת המעטפת: לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך, לקלף, למעוך כמו לפירה, להוסיף את הקמח, קמח תפוחי האדמה והמלח, ולהניח בצד.
2. הכנת המלית: לקצוץ את הבצלים ולטגן בשמן. לקצוץ דק את חזה העוף (אפשר להשתמש בחזה עוף טחון), להוסיף לבצל המטוגן ולהמשיך לטגן עד שחזה העוף משנה את צבעו. להוסיף את המלח, הפלפל השחור והבהרט, ולהמשיך לטגן עוד דקה. להסיר מהאש, לקרר, להוסיף את הצימוקים ולערבב.
3. להכין קערה עם מים כדי לטבול את הידיים לפני הכנת הקובות - כדי שהן לא תידבקנה לידיים.
4. לקחת ממעטפת תפוחי האדמה כדור בגודל בינוני, לשטח על כף היד, למלא בערך כף מהמלית ולסגור לכדור שטוח. כך להכין את כל הקובות ולהניח בצד.
5. לחמם שמן במחבת גדולה ושטוחה (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן).
6. לצפות את הקובות בפירורי הלחם (לא חובה) ולטגן משני הצדדים. מתקבלת קובה פתתה עיראקית מושלמת.
7. בתיאבון
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקובות לאחר הטיגון. ייתכן צורך בכמות גדולה יותר של שמן (1/2 כוס לפי הצורך). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.