דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 105 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל שקורצים)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
גוזגוזה
לחמניות ממולאות בשר מהמטבח הבוכרי
  • 1 הכנת הבצק: שמים בקערת מיקסר את הקמח והמלח, ומערבבים.
  • 2 מוסיפים את השמרים, שמן הזית והמים בהדרגה ורק לפי הצורך (לפי ספיגת הבצק), ולשים עד לקבלת בצק גמיש ואלסטי.
  • 3 מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה למשך שעה.
  • 4 הכנת המלית: קוצצים את הבצל ומניחים בקערה ביחד עם המלח, ומועכים עם תחתית של כוס.
  • 5 מחכים כרבע שעה, סוחטים את הנוזלים מהבצל ומחזירים לקערה.
  • 6 מוסיפים את הבשר הטחון ואת הפלפל השחור, ומערבבים. במידה ומשתמשים בבשר רזה מוסיפים מעט שמן.
  • 7 מרדדים על משטח מקומח מחצית מהבצק לעלה דק וקורצים ממנו עיגולים.
  • 8 שמים בכל עיגול כף גדושה מהמילוי.
  • 9 אוספים את שולי הבצק מעל המילוי, מהדקים ומדביקים היטב.
  • 10 שמים את הכדורים הממולאים בתבנית אפייה כשהצד עם ההידבקות כלפי מטה, מושחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומכניסים לאפייה בחום של 170 מעלות למשך כחצי שעה עד שהם שחומים ויפים.
  • 11 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 27.7% 23.8% 47.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב