דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 261 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (2 קציצות למנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות בקר ועוף ברוטב עגבניות
קציצות נהדרות משני סוגי בשר
  • 1 הכנת הקציצות: קוצצים דק במעבד מזון את הבצל, השום, הפלפלים האדומים המיובשים והפטרוזיליה יחד. מוסיפים לבשר הבקר והעוף יחד עם כל שאר מצרכי הקציצות ומערבבים היטב. משהים במקרר כחצי שעה לספיגת טעמים. יוצרים כ- 16 קציצות (תלוי בגודל).
  • 2 הכנת הרוטב: מערבבים יחד בקערה את החריסה, העגבניות המרוסקות, השום, הפפריקה, הכמון, המלח והסוכר.
  • 3 מחממים בסיר סוטאג` בינוני את שמן הזית ומטגנים קלות את הקציצות משני הצדדים. מוסיפים את רוטב העגבניות שבקערה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות עד לריכוך קל.
  • 4 מוסיפים את המים הרותחים וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה על אש קטנה, עד לצמצום מעט מהנוזלים והסמכת הרוטב. מתקבלות קציצות בקר ועוף טעימות שמומלץ להגיש עם אורז לבן.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הפלפלים האדומים המיובשים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 17.9% 52.3% 24.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב