דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (ראו במידע הנוסף)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מאפי בשר חגיגיים לפסח
  • 1 מתחילים בהכנת המילוי - שמים בסיר בינוני את הבשר הטחון והבצל (הקצוץ) ומבשלים תוך בחישה על אש בינונית.
  • 2 כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים תבלינים (פפריקה, גריל לעוף/לבשר וכל אחד יכול להוסיף לפי הטעם) וממשיכים לבשל תוך בחישה עוד כמה דקות.
  • 3 מכבים את האש, מוסיפים ביצה אחת (את כולה שוברים פנימה), בוחשים ומשאירים להתקרר.
  • 4 בזמן שמלית הבשר מתקררת מכינים את הבצק.
  • 5 שמים בקערה קמחים (אפשר להשתמש גם בקורנפלור במקום קמח תפוחי האדמה או לשלב אותם ביחד), מלח ואבקת אפייה ומערבבים.
  • 6 מוסיפים את המרגרינה (מרגרינה קרה וחתוכה לקוביות קטנות).
  • 7 מערבבים היטב את הטחינה (ניתן להשתמש בטחינת גרעיני דלעת) עם 1/4 כוס המים ומוסיפים לקערה.
  • 8 מפרידים ביצה. שמים את החלבון בקערה ואת החלמון שומרים לציפוי.
  • 9 לשים לבצק אחיד, חלק ולא דביק. במידת הצורך מוסיפים מעט מים או קמח.
  • 10 מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים.
  • 11 מקמחים בקמח תפוחי אדמה 2 גליונות נייר אפייה ומרדדים בין הניירות כל חלק לעלה דק בעובי של כ- 2 מ"מ (הכי דק שאפשר).
  • 12 קורצים בעזרת כוס שקוטרה דומה לקוטר תבנית המאפין 10 עיגולים, כדי שנוכל ליצור מכסה. בינתיים, משמנים בעזרת ספריי שמן את התבניות לפני הידוק הבצק. אפשר גם בעזרת נייר סופג מקופל שמשמנים את קצהו.
  • 13 את שאריות הבצק שומרים בצורתן המרודדת, שמים בחתיכות ומהדקים עם האצבעות בתוך כל תבנית מאפין, כך שהתחתית והשוליים יהיו מכוסים בבצק בשכבה דקה.
  • 14 שמים בכל תבנית ממילוי הבשר כמעט עד הסוף וסוגרים עם עיגול בצק.
  • 15 מהדקים בעדינות את הקצוות ודוקרים כ- 2-3 דקירות עם קיסם. מברישים מהחלמון מהול במעט מים.
  • 16 אם נשאר בשר והבצק נגמר, שמים בתבניות המאפין נקניק (במקום בצק), מושחים בחלמון, שמים כף ממילוי הבשר ומכסים בנייר אלומיניום.
  • 17 מניחים את כל התבניות בתבנית של התנור ואופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני של 180 מעלות כ- 35-40 דקות עד שפני המאפים מזהיבים.
  • 18 בתיאבון וחג שמח חיוך
טיפ למתכון
השחרור של המאפים מהתבניות צריך להיעשות אחרי כ- 10 דקות קירור ובזהירות כדי לא לשבור את ציפוי הבצק.

ציוד נדרש: תבנית אלומיניום חד פעמית למאפין.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. אפשר להשתמש בכל נקניק קצת שומני שקוטרו גדול יחסית. מושחים על הנקניק מהחלמון הטרוף כדי "לעזור" לו להישאר בצורה של התבנית. מספר המנות - כ- 10 מאפים בתבנית אלומיניום חד פעמית למאפין ועוד כ- 5 מילוי בשר בנקניק. אפשר להכין מראש, לעטוף בניילון נצמד, להקפיא ולחמם בתנור לפני ההגשה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 28.4% 32.3% 38%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב