דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 431 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מרק עוף של פסח עם קניידלך
  • הכנת המרק:
  • 1 עם 4 ליטר מים בסיר מבשלים את הבשרים (הכנפיים, הירכיים וחזה הבקר - נתח בקר רזה, עדיף צוואר) במים עד שעולה קצף אפור. מורידים את הקצף. ניתן להשתמש במקום הירכיים בחצי עוף או 4 פולקאעס.
  • 2 מוסיפים את הירקות - גזרים, שורש פטרוזיליה מקולף, שורש סלרי מקולף, קישואים, בטטה, דלעת (חתיכת דלעת מקולפת), קולורבי מקולף ובצלים מקולפים. ניתן להפחית או להוסיף - בלי תפוחי אדמה. להוסיף גם כף גדושה של מלח ים גס. ניתן להוסיף גם ענפי פטרוזיליה וכרפס.
  • 3 כשמגיע לרתיחה, מקטינים לאש הנמוכה ביותר, מכסים ומבשלים כשעתיים.
  • 4 לאחר שמכבים את האש, מחכים שיתקרר. מוציאים את הבשר לכלי נפרד ואת הירקות לכלי נפרד. לפני הארוחה, מחממים את המרק ומוסיפים את הקניידלך המוכנים.
  • הכנת הקניידלך:
  • 1 מקציפים את הביצים במטרפה, מוסיפים את ציר העוף (אפשר גם 2 כוסות מים, ציר בשר או ציר מבישול אחר), כף מלח ים דק ופלפל שחור. לאחר מכן מוסיפים את קמח המצה (1-2 כוסות) תוך כדי ערבוב עד שהעיסה רכה, אך לא נוזלית.
  • 2 מניחים מכוסה בניילון נצמד לפחות למחצית השעה. לאחר מכן, מרתיחים חצי סיר עם מים רותחים עם כף מלח ו- 5 ענפי סלרי.
  • 3 כשרותח, צרים כדורונים ומחליקים למים. הכדורונים מתנפחים. יש להחליף מקומות של העליונים בתחתונים. הקניידלך מוכנים כשהם מתחילים לשקוע.
  • 4 שולפים אותם בכף מחוררת לקופסא או לסיר עם המרק.
  • 5 אפשר אם נשארות כופתאות, להוסיף לחמין של פסח.
  • 6 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 13.1% 52.1% 31.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב