דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 41 גרם למנה\יחידה (25 קציצות קטנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות בקר עם בצל ותפוח אדמה
  • 1 מגררים את הבצל ותפוח האדמה.
  • 2 שמים את הבשר הטחון ואת כל שאר החומרים בקערה (חוץ מהשמן).
  • 3 לשים בידיים (אני משתמשת עם כפפות חד פעמיות) עד שכל החומרים מתאחדים.
  • 4 רצוי להשאיר למנוחה במקרר לשעה, אפילו יום. לא חובה, אפשר גם להשאיר לספיגת טעמים כחצי שעה.
  • 5 לקחת מהבשר חצי כף למיני קציצות או כף לגדולות יותר, ליצור כדורים בידיים, לפחוס מעט ולשים במחבת עם שמן חם מאוד (ייתכן שיהיה צורך ביותר שמן - כמות השמן היא הכמות המוערכת שנספגת במזון).
  • 6 לאחר שצד אחד משחים, הופכים ומשחימים את הצד השני.
  • 7 מוציאים לנייר סופג.
  • 8 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להקפיא את הקציצות.
  • 2 כשרוצים להכין את הקציצות ברוטב, יוצרים כדורים או גלילים קטנים ושמים אותן ברוטב מבעבע ללא טיגון. ניתן להשתמש בקציצות המטוגנות להכנה עם רוטב, חבל פשוט על צריכת שמן מיותרת.
  • 3 אפשר לערבב בשר בקר עם בשר הודו או עוף טחונים, לקחת בחשבון שהטעם שונה.
  • 4 הקציצות טעימות חמות וגם קרות. אפשר להשתמש בהן לכריך טעים (במקום נקניק למשל).

כמות השמן היא כמות השמן המוערכת שנספגת בקציצות. ייתכן ויהיה צורך בכמות גדולה יותר. אפשר להכין את הקציצות קטנות או גדולות, לטגן או להכניס אותן לסיר עם רוטב. זה מתכון הבסיס.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 38.9% 43% 16.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.66 (0.68 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב