דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 41 גרם למנה\יחידה (25 קציצות קטנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מגררים את הבצל ותפוח האדמה.
  • 2 שמים את הבשר הטחון ואת כל שאר החומרים בקערה (חוץ מהשמן).
  • 3 לשים בידיים (אני משתמשת עם כפפות חד פעמיות) עד שכל החומרים מתאחדים.
  • 4 רצוי להשאיר למנוחה במקרר לשעה, אפילו יום. לא חובה, אפשר גם להשאיר לספיגת טעמים כחצי שעה.
  • 5 לקחת מהבשר חצי כף למיני קציצות או כף לגדולות יותר, ליצור כדורים בידיים, לפחוס מעט ולשים במחבת עם שמן חם מאוד (ייתכן שיהיה צורך ביותר שמן - כמות השמן היא הכמות המוערכת שנספגת במזון).
  • 6 לאחר שצד אחד משחים, הופכים ומשחימים את הצד השני.
  • 7 מוציאים לנייר סופג.
  • 8 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להקפיא את הקציצות.
  • 2 כשרוצים להכין את הקציצות ברוטב, יוצרים כדורים או גלילים קטנים ושמים אותן ברוטב מבעבע ללא טיגון. ניתן להשתמש בקציצות המטוגנות להכנה עם רוטב, חבל פשוט על צריכת שמן מיותרת.
  • 3 אפשר לערבב בשר בקר עם בשר הודו או עוף טחונים, לקחת בחשבון שהטעם שונה.
  • 4 הקציצות טעימות חמות וגם קרות. אפשר להשתמש בהן לכריך טעים (במקום נקניק למשל).

כמות השמן היא כמות השמן המוערכת שנספגת בקציצות. ייתכן ויהיה צורך בכמות גדולה יותר. אפשר להכין את הקציצות קטנות או גדולות, לטגן או להכניס אותן לסיר עם רוטב. זה מתכון הבסיס.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)79192
חלבונים (גרם)5.69 13.93
פחמימות (גרם)25
מתוכן סוכרים (גרם)0.32 0.78
שומנים (גרם)5.14 12.58
מתוכם שומן רווי (גרם)0.86 2.11
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)23.83 58.35
נתרן (מ"ג)49.77121.88
סיבים תזונתיים (גרם)0.26 0.64
מים (גרם)27.0466.2
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)6.8816.84
ויטמין B (מ"ג)1.784.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.13
ויטמין B3 (מ"ג)1.383.37
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.5
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.29
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.999.77
ויטמין B12 (מק"ג)0.641.57
ויטמין C (מ"ג)0.992.42
ויטמין D (מק"ג)0.050.12
ויטמין E (מ"ג)0.130.32
ויטמין K (מק"ג)0.511.25
סידן (מ"ג)6.0914.92
ברזל (מ"ג)0.691.69
מגנזיום (מ"ג)7.4718.28
זרחן (מ"ג)54.66133.84
אבץ (מ"ג)1.363.33
אשלגן (מ"ג)114.01279.16
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.23
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.090.21

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 38.9% 43% 16.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.66 (0.68 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.