דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 209 גרם למנה\יחידה (6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 קוצצים גס שתי חבילות עלי מנגולד שטופים ומאדים בסיר עם כוס מים ותבלינים: קורט מלח, קורט כמון, קורט פפריקה וקורט כורכום.
  • 2 מכינים את תערובת הקציצות מ- 150 גרם חזה הודו טחון ו- 150 גרם בשר בקר טחון.
  • 3 מוסיפים בצל, שום ופטרוזיליה קצוצים ו- 2 כפות מים.
  • 4 מוסיפים תבלינים: כפית כמון, קורט כורכום וקורט פפריקה מתוקה.
  • 5 כאשר עלי המנגולד מאודים קורצים קציצות ומוסיפים לסיר.
  • 6 לאחר 5 דקות בישול יש לערבב בעדינות את הקציצות בתוך עלי המנגולד.
  • 7 מבשלים על אש בינונית למשך 25 דקות.
  • 8 בתיאבון!
טיפ למתכון
מומלץ להגיש על מצע אורז.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
חשוב להדגיש להשתמש בנתחים הרזים של בשר הבקר המתאימים לטחינה (כתף, פילה, פילה מדומה), ואז המתכון בריא.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של לירון שמעוני

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)12660
חלבונים (גרם)15.53 7.42
פחמימות (גרם)73
מתוכן סוכרים (גרם)1.99 0.95
שומנים (גרם)4.47 2.14
מתוכם שומן רווי (גרם)1.46 0.7
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.02
כולסטרול (מ"ג)42.25 20.2
נתרן (מ"ג)317.95152.01
סיבים תזונתיים (גרם)2.4 1.15
מים (גרם)179.585.82
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)273.31130.67
ויטמין B (מ"ג)5.442.6
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.09
ויטמין B3 (מ"ג)4.111.97
ויטמין B5 (מ"ג)0.640.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.410.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.077.68
ויטמין B12 (מק"ג)0.950.46
ויטמין C (מ"ג)18.248.72
ויטמין D (מק"ג)0.050.02
ויטמין E (מ"ג)1.830.87
ויטמין K (מק"ג)287.05137.23
סידן (מ"ג)70.1933.56
ברזל (מ"ג)3.491.67
מגנזיום (מ"ג)90.4443.24
זרחן (מ"ג)156.4274.78
אבץ (מ"ג)2.781.33
אשלגן (מ"ג)690.94330.33
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.820.39
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.720.34
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.90.43
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.810.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.2% 15.2% 52.9% 23.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה