דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
גוזגוזה ללא גלוטן
  • 1 שמים בקערת מיקסר את הקמחים, הגואר גאם וכפית מלח ומערבבים.
  • 2 מערבבים בכוס את הטחינה (טחינת גרעיני דלעת) עם רבע כוס מהשמן.
  • 3 יוצרים גומה, שמים את השמרים עם רבע כוס מים פושרים וכפית סוכר. מסביב שמים את השמן עם הטחינה, את שאר כמות השמן וחלבון ביצה (את החלמון מהול במים שומרים לציפוי).
  • 3 לשים עם וו לישה עד לקבלת בצק שמנוני מעט שנפרד מדפנות הקערה,במידת הצורך מוסיפים עד כרבע כוס מים.
  • 4 מכסים במגבת לחה או בניילון ומניחים למנוחה למשך שעה.
  • 5 קוצצים את הבצל ומניחים בקערה ביחד עם כפית מלח אחת ומועכים עם תחתית של כוס.
  • 6 מחכים כרבע שעה ואז סוחטים את הנוזלים מהבצל ומחזירים לקערה.
  • 7 מוסיפים את הבשר ואת הפלפל ומערבבים.
  • 8 במידה ומשתמשים בבשר רזה יש להוסיף מעט שמן.
  • 9 קורצים מהבצק 16 חתיכות, יוצרים עיגול ומשטחים בתוך כף יד קעורה, יוצרים מעין כיס פתוח.
  • 10 שמים בכל שקע של בצק כף גדושה מהמילוי.
  • 11 אוספים ביד הפנויה את שולי הבצק מעל המילוי, מהדקים ומדביקים היטב ובעדינות.
  • 12 שמים את הכדורים הממולאים בתבנית אפייה, כשהצד עם ההידבקות כלפי מטה, מושחים בחלמון הטרוף עם מעט מים, מפזרים שומשום או קצח (לא חובה) ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כחצי שעה עד שהם שחומים ויפים.
  • 13 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 ניתן למלא במילוי פיצה - רסק עגבניות, פפריקה וגבינת מוצרלה מגוררת - יוצא טעים.
  • 2 המתכון במקור הוא של פזית סבג, שבאדיבותה הסכימה שאמיר אותו לנטול גלוטן.
  • 3 הבצק כמעט לא תופח בקערה, אך תופח באפייה.
טיפ למתכון
ניתן לזרות שומשום או קצח לפני האפייה. הערך התזונתי לא כולל את הגואר גאם, טחינת גרעיני הדלעת והשומשום/הקצח.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 21.7% 19.2% 58.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב