דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 66 גרם למנה\יחידה (יחידות מאפינס)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פשטידת ברוקולי וכרובית
פשטידות אישיות וטעימות מאוד
  • 1 להרתיח את הכרובית במים רותחים עד להתרככות (כ- 7 דקות), לסנן ולקצוץ דק. להרתיח גם את הברוקולי במים רותחים עד להתרככות (כ- 3 דקות), לסנן ולקצוץ דק.
  • 2 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 3 לשים בקערה את הכרובית והברוקולי הקצוצים, להוסיף את שאר המצרכים ולערבב היטב.
  • 4 לשמן היטב את תבנית המאפינס (אני הכנתי 12 יחידות מאפינס + פשטידה אחת בינונית מהכמות הזו. אפשר להכין כ- 20 יחידות מאפינס). רצוי לעשות שימוש בתבנית מאפינס מסיליקון למניעת הידבקות וגם לשמן היטב.
  • 5 למלא מתערובת הפשטידה עד ל- 3/4 מהגובה, ולאפות את הפשטידות האישיות בתנור שחומם מראש למשך כ- 30-40 דקות, או עד להזהבה (תלוי בסוג התנור - לבדוק במהלך האפייה).
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להחליף את הברוקולי והכרובית בירקות אחרים.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להמיר לפשטידה דיאטטית כך: את המיונז להמיר למיוקל או מיונס, את הקמח לקמח מלא - יותר בריא, את השמן לשימון ניתן לחסוך ולשמן בספריי שמן.

ציוד נדרש: תבניות סיליקון.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.7% 32.7% 25.8% 30.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.58 (0.71 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב