דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 66 גרם למנה\יחידה (יחידות מאפינס)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להרתיח את הכרובית במים רותחים עד להתרככות (כ- 7 דקות), לסנן ולקצוץ דק. להרתיח גם את הברוקולי במים רותחים עד להתרככות (כ- 3 דקות), לסנן ולקצוץ דק.
  • 2 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 3 לשים בקערה את הכרובית והברוקולי הקצוצים, להוסיף את שאר המצרכים ולערבב היטב.
  • 4 לשמן היטב את תבנית המאפינס (אני הכנתי 12 יחידות מאפינס + פשטידה אחת בינונית מהכמות הזו. אפשר להכין כ- 20 יחידות מאפינס). רצוי לעשות שימוש בתבנית מאפינס מסיליקון למניעת הידבקות וגם לשמן היטב.
  • 5 למלא מתערובת הפשטידה עד ל- 3/4 מהגובה, ולאפות את הפשטידות האישיות בתנור שחומם מראש למשך כ- 30-40 דקות, או עד להזהבה (תלוי בסוג התנור - לבדוק במהלך האפייה).
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להחליף את הברוקולי והכרובית בירקות אחרים.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להמיר לפשטידה דיאטטית כך: את המיונז להמיר למיוקל או מיונס, את הקמח לקמח מלא - יותר בריא, את השמן לשימון ניתן לחסוך ולשמן בספריי שמן.

ציוד נדרש: תבניות סיליקון.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)5989
חלבונים (גרם)3.04 4.61
פחמימות (גרם)46
מתוכן סוכרים (גרם)1.04 1.58
שומנים (גרם)3.85 5.84
מתוכם שומן רווי (גרם)0.78 1.18
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)44.04 66.83
נתרן (מ"ג)210.55319.5
סיבים תזונתיים (גרם)1.27 1.92
מים (גרם)53.7981.62
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)27.3741.54
ויטמין B (מ"ג)0.911.38
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.13
ויטמין B3 (מ"ג)0.230.35
ויטמין B5 (מ"ג)0.430.65
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)33.9251.47
ויטמין B12 (מק"ג)0.130.2
ויטמין C (מ"ג)24.4237.05
ויטמין D (מק"ג)0.330.5
ויטמין E (מ"ג)0.30.46
ויטמין K (מק"ג)21.2232.19
סידן (מ"ג)20.0630.44
ברזל (מ"ג)0.40.6
מגנזיום (מ"ג)7.1110.79
זרחן (מ"ג)40.8461.97
אבץ (מ"ג)0.270.41
אשלגן (מ"ג)102.6155.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.350.54
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.13
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.34
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.410.62
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.370.56

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.7% 32.7% 25.8% 30.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.58 (0.71 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.