דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 233 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שקשוקה פטריות
שקשוקה עם פטריות - יש יותר טוב מזה?, צילום: ארן חן
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן במחבת למשך כ- 3 דקות עד לשקיפות. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד כ- 30 שניות. מוסיפים את הפלפל האדום למחבת ולאחר כ- 2 דקות מוסיפים את הפטריות.
  • 2 כשהפטריות הופכות מעט זהובות בוחשים ומוסיפים את היין הלבן ונותנים ליין להצטמצם לחצי. מוסיפים את המלח והפלפל השחור, מערבבים וטועמים.
  • 3 מנמיכים את הלהבה ושוברים מעל 4 ביצים. מפזרים מעל הביצים מעט מלח גס, מכסים ל- 3 דקות ומקשטים גם בפטרוזיליה קצוצה.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. באדיבות השף צ`רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון שרתון ת"א לרגל פסטיבל הפטריות. צילום: ארן חן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 52.5% 16.9% 24.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.28 (1.52 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב