דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 223 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פשטידת שכבות בשרית
פשטידה נהדרת שמשלבת תפוחי אדמה ובשר
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה הקלופים והחתוכים ב- 5-6 ליטר מים (באותה הזדמנות אפשר לבשל את שלושת הביצים הקשות).
  • 2 כאשר תפוחי האדמה רכים, להוריד מהאש ולשפוך את כל המים.
  • 3 בעודם חמים, למעוך את התפודים בממחה ידני. להוסיף 1/3 כוס שמן זית ו- 2 כפות מזולה בטעם זיתים.
  • 4 להוסיף כף מלח ים דק, כפית כורכום, כפית פלפל שחור, קורט אגוז מוסקט, 6 ביצים ומיץ מחצי לימון. לצנן.
  • 5 לחמם שליש כוס שמן. כשחם, להוסיף את הבצל הקצוץ ולהזהיב.
  • 6 להוסיף את הבשר הטחון (העוף והבקר), לטגן אותו עד שיראה מבושל.
  • 7 להוסיף את הרסק, הפטרוזיליה הקצוצה והתבלינים (כף מלח ים דק, כפית כורכום, כפית פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט) בתום הבישול.
  • 8 לצנן.
  • 9 לשמן את תבנית 20X30 בספריי שמנוני (נייר אפייה מתאים גם).
  • 10 לשטח שליש מכמות הפירה.
  • 11 לשפוך את הבשר וליישר.
  • 12 להניח פרוסות של ביצים קשות. עליהם להניח גושים של שאר הפירה וליישר בעזרת מזלג.
  • 13 לקשט בעזרת שיני המזלג שתי וערב (לאורך ולרוחב). לעשות חורים
  • ב- 4 הפינות (ארובות).
  • 14 לרסס שמן ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שישחים.
  • 15 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 20X30.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. הערך התזונתי לא כולל את המזולה בטעם זיתים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 26.2% 34.9% 35.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב