דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 424 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

  • חציל - 5 יחידה בינונית - סה"כ (1.65 ק"ג)
    חצילים פרוסים לעובי 1 ס"מ
  • שמן זית - 90 מ"ל
    1/4 כוס + 4 כפות
  • סוכר - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
    פעמיים קורט סוכר
  • מלח - 2 קורט
  • תפוח אדמה - 4 יחידה בינונית - סה"כ (676 גרם)
    פרוסים דק
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל קצוץ
  • שום - 1/2 ראש
    שום כתוש
  • בשר בקר טחון - 500 גרם
  • בשר טלה טחון - 500 גרם
    בשר כבש טחון
  • עגבניה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (344 גרם)
    עגבניות חלוטות וקצוצות
  • טחינה -  כוס - סה"כ (225 גרם)
    טחינה דלילה מתובלת בעדינות
  • פטרוזיליה - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (25 גרם)
    פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה
  • ביצה - Medium
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מוסקה בלקנית כשרה
מוסקת חצילים עם תפו"א ובשר טחון
  • 1 להניח פרוסות חצילים בתבנית תנור וליצוק מעל 1/4 כוס שמן זית.
  • 2 להוסיף מים עד מחצית גובה החצילים.
  • 3 לפזר למעלה קורט סוכר וקורט מלח.
  • 4 לצלות בגריל ב- 250 מעלות להשחמה. להפןך באמצע.
  • 5 לבשל את פרוסות התפו"א חצי בישול לריכוך חלקי.
  • 6 לחמם בסיר 4 כפות שמן זית ולטגן בצל ושום.
  • 7 להוסיף את הבשר (ניתן להשתמש גם בק"ג בשר בקר טחון) ולטגן תוך פירור ובחישה.
  • 8 להוסיף עגבניות, 1/2 כוס מהטחינה ועשבים (פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה).
  • 9 לתבל בקורט מלח ובקורט סוכר, לכבות את האש ולקרר.
  • 10 להוסיף ביצה ולערבב.
  • 11 לסדר בתבנית שכבות של תפו"א, חציל, מלית ולסגור בפרוסות חציל. לשפוך מלמעלה את כוס הטחינה שנותרה.
  • 12 לאפות כחצי שעה ב- 190 מעלות עד להתייצבות והזהבה.
  • 13 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 28% 32.1% 33.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב