מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 425 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מוסקת חצילים עם תפו"א ובשר טחון
- 1 להניח את פרוסות החצילים בתבנית התנור וליצוק מעל את שמן הזית. להוסיף מים עד מחצית גובה החצילים, לפזר למעלה את הסוכר והמלח, ולצלות בגריל ב- 250 מעלות עד להשחמה (להפוך באמצע). בינתיים, לבשל את פרוסות תפוחי האדמה חצי בישול לריכוך חלקי.
- 2 לחמם בסיר את שמן הזית ולטגן את הבצל והשום. להוסיף את הבשר הטחון (ניתן להשתמש גם ב- 1 ק"ג בשר בקר טחון) ולטגן תוך כדי פירור ובחישה. להוסיף את העגבניות, 1/2 כוס מהטחינה והעשבים (פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה). לתבל במלח וסוכר, לכבות את האש ולקרר. בשלב זה להוסיף גם את הביצה ולערבב.
- 3 לסדר בתבנית אפייה שכבות של תפוחי האדמה, חציל, מלית ולסגור בפרוסות חציל. למזוג מלמעלה את כוס הטחינה שנותרה, ולאפות כחצי שעה בחום של 190 מעלות עד להתייצבות והזהבה.
- 4 בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
5.9% |
28.6% |
31.8% |
33.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב