דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מוסקת חצילים עם תפו"א ובשר טחון

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 424 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

  • חציל - 5 יחידה בינונית - סה"כ (1.65 ק"ג)
    חצילים פרוסים לעובי 1 ס"מ
  • שמן זית - 90 מ"ל
    1/4 כוס + 4 כפות
  • סוכר - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
    פעמיים קורט סוכר
  • מלח - 2 קורט
  • תפוח אדמה - 4 יחידה בינונית - סה"כ (676 גרם)
    פרוסים דק
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל קצוץ
  • שום - 1/2 ראש
    שום כתוש
  • בשר בקר טחון - 500 גרם
  • בשר טלה טחון - 500 גרם
    בשר כבש טחון
  • עגבניה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (344 גרם)
    עגבניות חלוטות וקצוצות
  • טחינה -  כוס - סה"כ (225 גרם)
    טחינה דלילה מתובלת בעדינות
  • פטרוזיליה - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (25 גרם)
    פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה
  • ביצה - Medium
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להניח פרוסות חצילים בתבנית תנור וליצוק מעל 1/4 כוס שמן זית.
  • 2 להוסיף מים עד מחצית גובה החצילים.
  • 3 לפזר למעלה קורט סוכר וקורט מלח.
  • 4 לצלות בגריל ב- 250 מעלות להשחמה. להפןך באמצע.
  • 5 לבשל את פרוסות התפו"א חצי בישול לריכוך חלקי.
  • 6 לחמם בסיר 4 כפות שמן זית ולטגן בצל ושום.
  • 7 להוסיף את הבשר (ניתן להשתמש גם בק"ג בשר בקר טחון) ולטגן תוך פירור ובחישה.
  • 8 להוסיף עגבניות, 1/2 כוס מהטחינה ועשבים (פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה).
  • 9 לתבל בקורט מלח ובקורט סוכר, לכבות את האש ולקרר.
  • 10 להוסיף ביצה ולערבב.
  • 11 לסדר בתבנית שכבות של תפו"א, חציל, מלית ולסגור בפרוסות חציל. לשפוך מלמעלה את כוס הטחינה שנותרה.
  • 12 לאפות כחצי שעה ב- 190 מעלות עד להתייצבות והזהבה.
  • 13 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות רחלי קדם

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)504119
חלבונים (גרם)31.62 7.47
פחמימות (גרם)338
מתוכן סוכרים (גרם)7.63 1.8
שומנים (גרם)27.6 6.51
מתוכם שומן רווי (גרם)7.65 1.81
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)108.08 25.51
נתרן (מ"ג)352.8483.3
סיבים תזונתיים (גרם)5.92 1.4
מים (גרם)313.4473.99
ליקופן (מ"ג)1.050.25
ויטמין A (מק"ג)31.367.4
ויטמין B (מ"ג)11.272.66
ויטמין B1 (מ"ג)0.290.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.30.07
ויטמין B3 (מ"ג)8.632.04
ויטמין B5 (מ"ג)1.290.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.690.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)55.1713.02
ויטמין B12 (מק"ג)2.910.69
ויטמין C (מ"ג)20.094.74
ויטמין D (מק"ג)0.120.03
ויטמין E (מ"ג)1.210.28
ויטמין K (מק"ג)51.4612.15
סידן (מ"ג)50.6511.96
ברזל (מ"ג)3.530.83
מגנזיום (מ"ג)62.9914.87
זרחן (מ"ג)295.7469.82
אבץ (מ"ג)6.161.45
אשלגן (מ"ג)914.25215.83
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.030.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.170.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.810.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.421.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.030.95

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 28% 32.1% 33.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.